Vänersborgs IF vände och vann

0-2-underläge i paus. Men när slutsignalen ljöd på Kode IP var det Vänersborgs IF som firade ännu en trepoängare. – En moraliskt skön seger, säger matchhjälten Alexander Adolfsson.

|
Årets division 3-fotboll har framförallt kännetecknats av sin totala oförutsägbarhet, och ur det perspektivet var matchen mellan Kode och VIF inget undantag. Få hade nämligen förutspått att nästjumbon skulle ha en 2-0-ledning in till pausvilan. – De kontrade in ett par bollar i början, och det var svårspelat: bollen fastnade i gräset, det var svårt att sätta fart på den, säger Alexander Adolfsson.
Till andra halvlek valde VIF att spela längre bollar, och när inte det gav någon längre utdelning så flyttades mittbacken Emil Guldbrandsen upp på topp. Då släppte det plötsligt, och i den 68:e minuten prickade Christian Sundén Niemi krysset på passning från Moe Abdu. – När vi fick det målet så hade jag en sån där go känsla, jag var nästan säker på att vi skulle vända. Jag tror att alla andra hade den också, konstaterar Adolfsson. Så blev också fallet.
I 72:a kvitterade David Bennhage i samband med en tilltrasslad hörnsituation, och med tre minuter kvar av ordinarie speltid glömdes Adolfsson bort vid den bortre stolpen på en liknande fast situation. – De glömde bort mig där, så det var bara att sätta dit huvudet. Segern innebär att VIF toppar serien med fyra poäng. – Det här var en riktig kämpainsats, och alla gör en jättebra andrahalvlek. Plus till "Sebbe" (Sebastian Nehring) i målet, som fick vinna i sin första seriematch, berömmer Adolfsson.
Kode-Vänersborgs IF 2-3 (2-0) Målen: 1-0 (14) Anton Lindgren, 2-0 (28) Marcus Wahlbäck Nilsson, 2-1 (68) Christian Sundén Niemi, 2-2 (72) David Bennhage, 2-3 (87) Alexander Adolfsson. Utvisning, Kode: Simon Hagelin (75). Domare: Tobias Nordström Östling.