Valon Gashi gjorde tre mål borta mot FBK Karlstad. Arkivbild: Sebastien Lamotte
Valon Gashi gjorde tre mål borta mot FBK Karlstad. Arkivbild: Sebastien Lamotte

Valon slog till tre gånger om

Efter en förlust och ett oavgjort resultat kom äntligen första vinsten för Vänersborgs FK. Tre mål av Valon Gashi bäddade för seger borta mot FBK Karlstad.

ANNONS
|

Men det började tungt för Vänersborgs FK på Örsholmens IP i Karlstad.

– De första fem minuterna är bedrövliga, säger Henrik Fridolvsson, tränare i VFK.

Något som straffade sig direkt, efter bara två minuter stod det 1-0 till hemmalaget. Men mycket mer än så skulle FBK Karlstad inte skapa. Och innan halvtid hade VFK vänt till 2-1.

– Efter de första fem är det vi för hela slanten, i 85 minuter spelar vi riktigt bra fotboll, säger Fridolvsson.

Precis som Fridolvsson förutspått var det ingen vidare fotbollsplan de möttes av i Karlstad och de fick därför lägga upp en liten annan matchplan.

ANNONS

– Det här visar att vi är taktiskt flexibla, att vi kan hantera olika typer av planer och att vi kan vinna matcher på olika sätt.

Vilket var då det vinnande konceptet? En tydlig matchplan, och så Valon Gashi som stod för tre av VFK:s fyra mål. Det fjärde målet gjorde Andelo Vekic.

– Jag tar med mig att vi visar stark moral. Även fast vi får en dålig start så har vi moral att vända det, det är gött att veta, säger Henrik Fridolvsson.

Med den vinsten i bagaget får Fridolvsson och hans gäng ladda för nästa seriematch. På lördag väntar nämligen säsongens första derby mot Vänersborgs IF hemma på Vänersvallen. En match man inte vill missa.

Matchfakta:

FBK Karlstad-Vänersborgs FK 1-4 (1-2)

Målskyttar: 1-0 (2), 1-1 (30) Valon Gashi, 1-2 (40) Valon Gashi, 1-3 (55) Andelo Vekic, 1-4 (70) Valon Gashi

Domare: Kalle Jansson

ANNONS