Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Hampus Vajizovic och Valon Gashi i en luftduell i derbyt som slutade 1-0 till VFK och avgjordes av den sistnämnde.
Hampus Vajizovic och Valon Gashi i en luftduell i derbyt som slutade 1-0 till VFK och avgjordes av den sistnämnde.

Valon stor derbyhjälte

När de båda lagen drabbade samman lördagen den 29 april var VFK skoningslöst och vann med 5-0. När lagen returspelade på fredagskvällen med VIF som hemmalag blev det en betydligt målfattigare match – men med samma vinnare.

Tre mål av Valon Gashi och två av Alexander Karlsson betydde sanslösa 5-0 i första Vänersborgsderbyt för året i herrtvåan. Förstå att VIF därför var ute efter revansch, men inte heller den här gången lyckades de rödblå ta poäng.
VFK inledde piggast mot ett VIF, som satte säkerheten i första rummet, höll tempot nere och vårdade boll på ett ganska framgångsrikt sätt.
Bästa VFK-läget fick Valon Gashi tidigt i matchen när Alex von Bothmer sprintade upp på sin vänsterkant och slog ett perfekt avvägt inlägg som Gashi tämligen oattackerad nickade mot ena krysset. Där dök dock VIF-keepern Markus Mäkinen och boxade bort bollen till resultatlös hörna.
Mot detta ställde VIF en minst lika stor farlighet när Simon Svensson fick läget efter fint förarbete på vänsterkanten av backen Markus Karlsson.
Svenssons kanon flög dock strax över ribban.
I den andra halvleken öppnade det upp sig lite mer jämfört med första och båda lagen kom till hyfsade lägen.
Knappt tio minuter efter pausvilan tog VFK ledningen, ett mål som också resulterade i tre efterlängtade poäng. Andelo Vekic förarbetade till höger och hittade en helt fristående Valon Gashi som inte gjorde något misstag.
I VIF saknades Alexander Adolfsson, lagkaptenen och duracellkaninen på mitten, som har en infektion i armbågen och går på penicillin. Det märktes så till vida, att Robin Iglicar och Ismael Fonjah skaffade VFK ett litet övertag centralt på mitten.
Även VFK kom till spel utan sin lagkapten, försvarsgiganten Mathias Carlsson. Han har en grym skadebild bakom sig, bland annat åtta (!) knäoperationer, och lägger nu dojorna på hyllan.
Åtminstone när det gäller fotbollsspel på någorlunda nivå.
Och det kan man ju förstå.
Det kommer ju ett liv efter den aktiva karriären också.

Matchfakta
Div 2 Norra Götaland
VIF-VFK 0-1 (0-0)

Målen: 0-1 (54) Valon Gashi.
Varningar, VIF: Moussa Taher, Jonathan Helldén.
VFK: Alex von Bothmer, Robin Iglicar, Elvis Sabovic, Alexander Karlsson.
Domare: Almir Kadiric, Ekenässjön.
Publik: 725.

TTELA-TVÅAN HERR
Läs mer om TTELA-TVÅAN HERR
MEST LÄST