Vekic briljant när VFK tog storseger

Vänersborgs FK hade inga problem att avfärda Kumla under lördagseftermiddagen, utan vann med hela 7–1 hemma på Vänersvallen. – En av de bästa matcherna vi gjort, hävdar Raimo Käkelä, tränare i VFK.

|

Efter förra veckans imponerande 3–0-seger borta mot Grebbestad var tanken att Käkeläs mannar skulle fortsätta på samma spår hemma mot nykomlingen Kumla. – Vi hade som matchplan att inleda lågt och lura upp dem i banan, för att sedan bryta boll och ställa om snabbt. Man kan väl säga att den lyckades, berättar Käkelä och skrattar nöjt. Det finns också fog för belåtenheten, då matchplanen skulle visa sig funka till punkt och pricka. I den femte minuten fann Andelo Vekics inlägg Valon Gashis panna och 1–0 var ett faktum. Fyra minuter senare var det dags igen när Vekic bröt ett uppspel, sprintade förbi sin bevakning och på silverfat serverade Gashi. Därefter fyllde Ismael Fonjah på med 3–0, innan Alex von Bothmer såg till att pricka in fyran. Då stod matchuret på 18 minuter. – Hela den första halvleken var helt underbar, säger Käkelä som fick se yttern Vekic pricka in 5–0 och 6–0 på vardera sida halvtidsvilan, innan han fullbordade sitt hattrick med dryga 20 minuter kvar assisterad av lekkamrat Gashi. Kumla hade en tuff dag, men lyckades i alla fall putsa till siffrorna lite med sitt 1–7-mål i den 77:e matchminuten.

Matchfakta: Division 2 Norra Götaland Vänersborgs FK-Kumla 7–1 (5–0) Målen: 1–0 (4) Valon Gashi, 2–0 (9) Valon Gashi, 3–0 (12) Ismael Fonjah, 4–0 (18) Alex von Bothmer, 5–0 (45) Angelo Vekic, 6–0 (63) Andelo Vekic, 7–0 (66) Andelo Vekic, 7–1 (77) Zana Can. Varning, VFK: Alexander Karlsson. Varning, Kumla: Jawad Daniane Domare: Andreas Ekholm. Publik: 294.