VFK fixade favorit i repris

Säsongens andra damderby i Vänersborg var nästan en repris på det första: VIF ledde länge, men höll inte hela vägen fram. – En jätteskön start, säger nyförvärvet Alexandra Rozenkrants, som var en av VFK:s matchvinnare.

ANNONS
|

Den 30 april drabbade lagen samman på Vänersvallen, med dramatik av högsta Hollywoodklass som följd. VIF hade en 2-0-ledning att gå på, men förlorade med 2-3 efter att ha släppt in den sista bollen på tilläggstid.

I returmötet var likheterna många, och in till halvtidsvilan hade de rödklädda 1-0 med sig tack vare Irma Leijons mål i den elfte minuten. 2-0 var dessutom nära i slutsekunderna när Elin Bååt precis missade Charlotte Selbekks passning i straffområdet.

Så långt var Josefin Bergs ribbträff VFK:s bästa målchans, sedan VIF-målvakten Sandra Jansson fått fingertopparna på bollen. Den sistnämnda var också matchens stora förgrundsfigur, och hon inledde den andra akten med dubbla frilägesräddningar och en svettig parad uppe i det vänstra krysset.

ANNONS

– Jag hade en del att göra, men fick också bra hjälp, konstaterar Sandra Jansson som dock tvingades vittja det egna nätet i den 66:e minuten när Sofia Thorséns inåtskruvade hörna styrdes i mål av en motståndare.

Där och då försvann dessutom den energi som fanns i ett tröttkört men vilt kämpande VIF, som bokfördes för få organiserade anfall efter pausvilan.

I minut 71 kom också 2-1 till VFK genom nyförvärvet Alexandra Rozenkrants, som stod på rätt plats efter dubbla returer från Berg och Sajra Fezic.

– Det känns alltid bra att göra mål, jag var väldigt sugen på att göra det eftersom det var ett tag sedan. Och det känns ju ännu bättre när man får göra det mot en så bra målvakt, säger Rozenkrants som spelade mittback från start.

Av bara farten kom 3-1 genom en frispelad Josefin Berg och 4-1 när Elin Eriksson höll sig framme i samband med en tilltrasslad situation framför målet.

– Vi spelade bra och hade matchen i stort sett rakt igenom. Vi tröttade ut dem, säger Rozenkrants som fick bästa möjliga start i sin nya klubb.

VIF:s poängjakt går däremot vidare.

– Jag är inte så jättebesviken, utan glad för min insats och för att laget höll ihop det så bra nästan hela vägen, samtidigt som det såklart är tungt att förlora. Men det är inte det här laget vi ska vinna emot egentligen, säger Sandra Jansson.

ANNONS
ANNONS