VFK klart bättre i kommunderbyt

Vänersborgs FK drog det klart längsta strået hemma mot Åsebro Brålanda, och vann till slut med hela 7-0. 

ANNONS
|

Jumbon Åsebro Brålanda hade en tung vår med fyra poäng på tio matcher, men kom till derbyt mot mittenlaget Vänersborgs FK med pigga och fräscha ben efter att ha vilat upp sig under sommaruppehållet.

Det syntes också under stora delar av den första halvleken, då man var aggressiva och vann en hel del boll på mittfältet. Framåt var man dock laget uddlöst, till skillnad från VFK som skapade en hel del chanser. Var det inte stolpen och ribban som stod i vägen för Vänersborgarna var det i stället duktiga bortamålvakten Amanda Lind Wallén. Till slut kunde inte ens hon stå emot längre, då gamla Å/B-spelaren Sofia Thorsén öppnade målskyttet efter fint kombinationsspel och ett distinkt avslut.

ANNONS

1-0 blev också halvtidsresultatet.

– Det kändes i halvtid som att vi skulle kunna dra ifrån rejält, och det gjorde vi ju sedan också, berättar VFK-tränaren Per-Arne Lundqvist, som fick se sitt lag utökatill 2-0genom Ximena Pettersson direkt efter paus. Därefter fortsatte spelet att vara rätt jämnt mellan lagen, innan Wilma Karlsson dundrade in 3-0 från 25 meter och därmed inledde en målkavalkad från hemmalagets sida. Två mål var av Linn Andersson och Sofia Thorsén, däribland två straffsparkar, skrev slutresultatet till hela 7-0.

– Tråkigt att det rinner iväg så som det gör. Jag tycker ändå att vi gör det helt okej i första halvlek, säger Morgan Jacobsson, tränare i Åsebro Brålanda, vars ex-spelare Thorsén var desto nöjdare efter sitt hattrick.

– Det var lite jobbigt att göra mål mot dem, men samtidigt kul att vinna. Vi gör allt vi säger att vi ska göra i dag, berättar tremålsskytten.

Matchfakta

Vänersborgs FK-Åsebro Brålanda 7-0 (1-0)

Målen: 1-0 (33) Sofia Thorsén, 2-0 (50) Ximena Petterson, 3-0 (65) Wilma Karlsson, 4-0 (73) Linn Andersson, 5-0 (78) Linn Andersson, 6-0 (81) Sofia Thorsén, str, 7-0 (88) Sofia Thorsén, str.

ANNONS