Andrew Palumbo var hemmalaget VFK:s bäste spelare mot Mathias Hegelands (nr 18) Grebbestads IF i långfredagens division 2-batalj på Vänersvallen. En match som slutade mållös, 0-0.

VFK kryssade i hemmapremiären

En isande kall vind svepte in över Vänersvallen på långfredagen och tog med sig två av de tre poäng som hemmalaget Vänersborgs FK så innerligt suktade efter. – Fotboll går ut på att göra mål, och gör man inget är det stört omöjligt att vinna en match, konstaterade VFK-tränaren Henrik Fridolvsson efter 0-0-mötet med Grebbestads IF.

|

Efter förlusten i premiären mot IFK Uddevalla var det meningen att Vänersborgs FK skulle växla in på det ­segerspår som laget förknippats med under för­säsongen. Det lyckades bara till hälften. Trots goda möjligheter till måltillverkning blev det noll och intet av den varan. – Vi har definitivt chanser för att vinna den här matchen. Samtidigt är Grebbestad ett bra lag som har mycket folk med hem och som är farligt framåt, sa VFK-tränaren Henrik Fridovsson.

Den första halvleken var VFK:s bästa med ett ganska konstant spelövertag. Chansmässigt var det emellertid jämnt fördelat. Valon Gashi och Andelo Vekic hade varsitt jätteläge med direktstyrningar på vänsterinlägg från Andrew Palumbo, men bollen flög över respektive utanför. Mot detta ställde Grebbestad ett ribbskott av lagkaptenen Markus Svensson och ett skott ur farligt läge från Erik Andreasson som styrdes till hörna i sista stund. – Vi har ett extremt boll­innehav och spelar en frejdig fotboll. Men gör man det får man också räkna med att motståndarna skapar chanser. Och jag tycker nog att ­balansen i vårt lag blev lite väl övermodig under en ­period i den andra halvleken, sa Henrik Fridolvsson.

Valon Gashi fick ett friläge till vänster i straffområdet i början av den andra halv­leken, men skottet gick ­utanför och Andrew Palumbos skott parerades av Grebbstads målvakt Jonatan Hårenberg. Ett friläge för unge Oskar Lindberg i Grebbestad var måhända värt ett bättre öde än skott långt utanför liksom VFK-inhopparen Alexander Karlssons boll som täcktes ut till hörna. På slutet jagade VFK ett segermål och närmast var den boll som Grebbestads back Felix Norén så när hade skickat i egen målbur i den 85:e minuten. – Jag är hyfsat tillfreds med prestationen i dag, den bådar gott inför framtiden. Vi tog en poäng och det var skönt för spelarna, jag tror att anspänningen har släppt nu, sa Fridolvsso

Matchfakta VFK-Grebbestad 0-0 Varningar, VFK: –. Domare: Kastriot Gerxhaliu. Publik: 270.