Henrik Fridolvsson fick se sitt lag åka på en tung förlust borta mot Grebbestad.

VFK nära poäng mot serieledaren

Vänersborgs FK förmådde inte att plocka poäng borta mot serieledande Grebbestad, utan föll knappt med 0-1. – Insatsen förtjänade minst ett kryss, säger Henrik Fridolvsson.

|

Sedan 0-0-matchen, som VFK var besviket över att inte ha vunnit, på Vänersvallen mellan lagen i omgång två, har en del av de tabellmässiga förutsättningarna förändrats. Medan VFK har stått för en fin vår där man hängt med bra i toppen, har Grebbestad överraskat i stort sett alla utom sig själva och toppade inför matchen tabellen med fem poäng. Detta visade man även med eftertryck under tillställningens inledande 20 minuter, då man pressade tillbaka gästerna från Vänersborg ordentligt. Det var också under den tidsperioden som hemmalaget tog ledningen, sedan VFK inte hängt med på en hörnvariant, där Johnas Henriksson blev fri på den främre stolpen och nickskarvade in bollen i nät. – Vi är tyvärr inte riktigt med där, konstaterar mittfältaren Alexander Karlsson, som tillsammans med sina lagkamrater höjde sig efter baklängesmålet och tog sig in i matchen igen. Bäst läge i VFK under halvleken hade Valon Gashi, som från halvdan vinkel tvingade hemmalagets målvakt Jonatan Hårenberg till en bra räddning. Om den första halvleken var välspelad, höll spelet inte riktigt samma klass efter paus. Grebbestads attacker blev färre och i stället började man bevaka ledningen mer och mer. VFK tilläts ha mycket boll, men kunde inte riktigt hitta de rätta nycklarna för att låsa upp hemmalagets defensiv. I stället, stack Grebbestad upp i två livsfarliga anfall på lika många minuter. Båda resulterade dock endast i ramträffar, och VFK fick en sista chans att ta sig in i matchen. Mer än lite oreda i GIF:s straffområde, lyckades man dock inte skapa, och fick vända hem tomhänta med svansen mellan benen. – Detta gjorde jätteont. Insatsen förtjänar minst ett kryss och jag är stolt över grabbarna, berättar VFK:s huvudtränare Henrik Fridolvsson, vars lag har avslutat våren med två tunga förluster mot två toppkonkurrenter, då man i förra omgången föll mot FC Trollhättan (2-5). – Grabbarna får ett riktigt välbehövligt sommaruppehåll nu. Man ska komma ihåg att vi har haft tävlingssäsong sedan februari i och med cupspelet, avrundar Fridolvsson. VFK:s främsta aktör i matchen var utan tvekan vänsterbacken Anton Snibb, som var klockren såväl defensivt som offensivt.

Matchfakta

Grebbestad-VFK 1-0 (1-0) Målen: 1-0 (17) Johnas Henriksson. Varningar, Grebbestad: Emeka Uche. Varningar, VFK: Alex von Bothmer. Domare: Alban Mustafa.