Sofia Thorsém gjorde två mål i VFK:s 3-4-förlust mot Skepplanda. Bild: Johanna Josephsson

VFK:s hemmasvit bröts

Inför lördagens match mot Skepplanda, hade Vänersborgs FK inte förlorat en match på hemmaplan på ett och ett halvt år. Gästernas 4-3-vinst gav dock den sviten ett abrupt slut.

|

VFK:s spelare kom till lördagens batalj fyllda av revanschlusta efter tisdagens 2-4-förlust borta mot Lödöse Nygård. Man inledde också matchen bra, och tog en tidig ledning. Gästerna kvitterade sedan i mitten av halvleken, men hemmalaget replikerade blixtsnabbt till 2-1.

I det läget trodde nog många att VFK skulle dra ifrån målmässigt, men i stället visade Skepplanda upp stor moral genom att först kvittera till 2-2 efter ett misstag i VFK:s backlinje, och därefter även ta ledningen en kvart in i den andra halvleken.

VFK pressade därefter på, och såg ut att ha räddat en poäng i den 83:e matchminuten, men deras svit som obesegrade på hemmaplan skulle i slutändan ändå brytas, då gästerna skickade in segermålet i den 86:e minuten.

- Tungt, så klart. Vi kom dock inte riktigt upp i den nivå som vi kan komma upp i, även om hjärtat och inställningen fanns där, berättar Per-Arne Lundqvist, tränare i VFK.

Hemmalagets mål gjordes av Sofia Thorsén (2) och Josefin Berg.