Wilma Karlsson var en av VFK:s främsta aktörer i 3-4-förlusten mot Vallen.

VFK:s tredje raka förlust

3-4 mot Vallen innebär tredje raka förlusten för Vänersborgs FK. – Men jag tycker ändå att vi står för en bra insats, säger Per-Arne Lundqvist, tränare.

|

Vänersborgs FK 3

Vallen 4

Efter att ha känts ostoppbara under stora delar av vårsäsongen, har VFK:s damer haft en tuff avslutning på densamma.

Förluster mot Lödöse/Nygård (2-4) och Skepplanda (3-4) kombinerat med skador på bärande spelare som Josefin Berg och Jonna Thor, gav laget svåra förutsättningar inför mötet med serietrean Vallen.

Man fick också en tung start på matchen, då gästerna tog ledningen redan i den tolfte matchminuten. Repliken från hemmalaget kom dock bara sju minuter senare, när duktiga Wilma Karlsson spelade fram Sofia Thorsén till 1-1.

Det resultatet stod sig hela vägen till paus, men bara tre minuter in i den andra akten, återtog Vallen ledningen. Som ett brev på posten kom sedan 1-3 med ungefär 20 minuter kvar av matchen.

– Därefter har vi dock en bra period, och får in 2-3 genom Rebecka Möller i den 77:e matchminuten, berättar Per-Arne Lundqvist, som dock fick se gästerna kontra in 2-4 endast tre minuter senare.

VFK reducerade dock ytterligare en gång när Thorsén fann nätmaskorna för den andra gången i matchen. Det blev dock matchens sista mål, och den tredje raka förlusten var ett faktum.

– Det känns surt. Vi har taktpinnen under större delen av matchen, och förtjänar nog faktiskt att få med oss minst en poäng, säger Lundqvist.