Valon Gashi stärkte sina aktier i skytteligatoppen genom två mål mot Rynninge. Men det var väl också det enda att glädja sig åt efter VFK:s svaga insats i Örebro, förlust med 3-7 säger allt om lagets prestation på Grenadjärvallen.

VFK utklassat i Örebro

Nu kan Vänersborgs FK skrinlägga alla planer på att nå en kvalplats till division 1.… Detta står klart efter söndagens resultatmässiga käftsmäll i Örebro där hemmalaget Rynninge IK slog till med smått otroliga 7-3.… – Det finns nästan inga ord för det här, säger en deppad Emir Bosno, assisterande tränare i VFK.

|

Efter lördagens matchresultat i norra götalandstvåan var VFK tvingat att vinna sin match mot kontraktskämpande Rynninge IK på Grenadjärvallen i Örebro. Detta för att fortsatt ha chans på den åtråvärda kvalplatsen efter tabellettan Skövde AIK. Men eventuella kvaldrömmar slogs brutalt i kras. När domaren blåste i sin pipa för full tid visade resultattavlan de i fotbollssammanhang sanslösa siffrorna 7-3. – Vi var definitivt inte bra och hamnade i underläge tidigt, berättarEmir Bosno. Efter tio minuters spel hade ett heltaggat Rynninge skaffat sig en 2-0-ledning och det mesta hade så långt gått snett för VFK. – Det var alldeles för många individuella misstag, då och under hela matchen, menarBosno. Men Valon Gashi gav gästerna nytt hopp med sitt 2-1-mål på retur sedan han själv skjutit straffen och Ismail Fonjah nickade mycket snyggt in 2-2. Direkt efter "Isses" fullträff replikerade dock Rynninge med 3-2, men strax före pausvilan fick VFK en ny straff. Den brände dock Peter Mandic. Varpå Rynninge hann göra 4-2 innan paussignalen. – De två händelserna blev matchavgörande, fastslårEmir Bosno, vars manskap försökte vända på steken i den andra halvleken, men som fortsatte stapla individuella misstag på hög. Och Rynninge kunde sticka ifrån till 7-2. Valon Gashi fixade sedan ett tröstmål på frispark innan pinan var över för VFK. – Sju insläppta mål, det säger allt. Nej, det finns nästan inga ord för det här. Vi var riktigt dåliga i dag mot ett lag som verkligen kämpade på bra för att klara kontraktet, säger Emir Bosno. Nu får VFK-gänget ladda om batterierna inför Tvåstadsderbyt mot Skoftebyn på Nysätra på lördag.