Sofia Thorsén gjorde en bra match i VFK och stod för ett mål och flera fina framspelningar när laget besegrade Herrestad med hela 7-2.

VFK vann komfortabelt

Vänersborgs FK behåller serieledningen efter en komfortabel seger hemma mot Herrestad. Hemmalaget vände 0-1-underläge till vinst med 7-2 (3-1).

|

Herrestad kom till Vänersvallen på onsdagskvällen som obesegrade i division 2 Nordvästra Götaland. En bra inledning av serien precis som i matchen. Efter tre minuter tog nämligen bortalaget ledningen med 1-0 ­genom Matilda Orraryd. Det var VFK som förde matchen, men något skönspel var det inte frågan om till en början. Intentionerna var goda, men hemmalaget fick inte riktigt till det i anfallsspelet, och försvaret gjordes alldeles för många misstag.

Men i den tionde matchminuten kom trots allt kvitteringen efter en rörig situation i straffområdet där bollen bland annat gick i stolpen innan Wilma Karlsson kunde trycka in den i mål. 20 minuter senare tog hemmalaget rättvist ledningen genom Jonna Thor, och en minut senare satte Sajra Fejzic 3-1. I andra halvlek byttes måltjuven Linn Andersson in vilket visade sig vara ett bra drag. Hon hann bara vara på plan i två minuter innan hon satte 4-1 efter en snygg framspelning av Sofia Thorsén. – Det var gött att komma in och visa vad man kan, sa Linn.

Knappt tio minuter senare gjorde hon sitt andra mål för kvällen och matchen kändes tämligen avgjord. Herrestad skapade egentligen ingenting, men bjöds på en del chanser av hemmalaget. Men det blev bara ett mål till på slutet. I stället utökade VFK sin ledning genom Sofia Thorsén som kyligt placerade bollen bakom Yrsa Sjöstrand i bortamålet.

I 88:e minuten satte Linn Andersson sitt tredje mål för kvällen och fullbordade därmed sitt hattrick. På övertid fick Herrestad ett tröstmål. – Vi gör det bra, vi rullar boll och spelar oss fram till lägen och kämpar hela tiden för varandra, påpekade tremålsskytten Linn Andersson. 7-2 betyder fortsatt serieledning för VFK. Men trots en ganska komfortabel seger lämnade försvars­spelet en hel del mer att önska.