Kan störa. Frank Rosendahl tror att VIF har goda chanser i kvalet mot Lidköping (Arkivbild).
Kan störa. Frank Rosendahl tror att VIF har goda chanser i kvalet mot Lidköping (Arkivbild).

VIF går stärkt in i slutkvalet

Efter två övertygande kvalinsatser mot Götene är det dags för VIF:s sista hinder mot division 2. Dubbelmötet med Lidköpings FK inleds hemma på Vänersvallen lördag eftermiddag.

ANNONS
|

– Det är inget dåligt lag som vi möter. De tog 30 poäng i division 2 och håller naturligtvis en viss klass, men jag tror definitivt att vi kan vara med och störa dem, säger Frank Rosendahl, tränare i VIF.

Ett bra resultat i första matchen är dock viktigt, medger Rosendahl.

– Det är viktigt att vi inte släpper in mål - och jag tror absolut inte att vi har råd att släppa in två mål på hemmaplan, såsom vi gjorde mot Götene.

Betyder det att ni tänker säkra defensiven först?

– Det gäller att vara balanserad. Det är angeläget att försöka hålla nollan på hemmaplan, men vi kommer inte bara att sikta in oss på det. Däremot kommer vi inte att starta försvarsspelet lika högt upp i banan som i matcherna mot Götene.

ANNONS

Frank Rosendahl har följt Lidköping vid ett par tillfällen under året. Dessutom möttes lagen i DM förra året. Då vann Lidköping med 1-0 på Vänersvallen.

– Vi har ganska bra koll på hur de spelar. Jag har fått en del information också under året, så den biten är jag inte så orolig för.

Småskador på några spelare skapar dock en viss osäkerhet kring laguttagningen och Frank Rosendahl väntar därför till lördag förmiddag med att ta ut laget. Robert Lotsbom är dock avstängd och missar den första kvalmatchen på hemmaplan.

Det väntas kallt, blåsigt och regnigt väder. Hur påverkar det matchen?

– Det är inget som påverkar något större. Det är lika för båda lagen och de yttre omständigheterna går inte att påverka. Vi är fullt fokuserade på uppgiften.

Fotboll några timmar innan bandypremiären i Vänersborg ett par hundra meter bort. Betyder det mer eller mindre publik än annars?

– Jag tror nog att det kommer en del folk. Känslan är att intresset är stort. Det finns inte heller några andra fotbollsmatcher i området och det är många som gillar fotboll också, inte bara bandy.

ANNONS