Viktig TBoIS-poäng i mållös match

Inte sedan premiären den 14 april hemma mot Lärje Angered har Trollhättans BoIS vunnit i seriespelet. Det gjorde man inte mot Älvsborgs FF borta i den sjunde omgången heller – men en poäng (0-0) är förstås bättre än ingen.

ANNONS
|

Det blev mållöst på Påvelunds konstgräs i Göteborg på torsdagen i division 3-mötet mellan mittenlaget Älvsborgs FF och sladdande TBoIS. För övrigt Trollhättelagets tredje match på raken utan gjorda mål. – Fast jag är inte särskilt orolig även om det krävs mål för att vinna en match, kommenterade BoIS-tränaren Andreas Karlsson Wingård, somvar nöjd med torsdagens insats: – Vi hade en matchplan och den följde grabbarna till punkt och pricka. Stenhårt jobb gällde och att ta vara på de chanser som dök upp.

Nu lyckades förvisso inte manskapet leva upp till det sistnämnda men lägen fanns, två nickar bland annat som var värda ett bättre öde än att hemmamålvakten kunde parera, och kanske skulle gästerna ha tilldömts en straff när Hampus Sikström revs ner. – Det såg ut som straff, och det tyckte Hampus också, men det blev ingen och då är det bara att acceptera, sa Karlsson Wingård.

ANNONS

Tio minuter före full tid visades Patrik Gustafsson ut och slutskedet av matchen blev påfrestande för TBoIS. – Ja, det tryckte tillbaka oss rejält, men vi lyckades hålla tätt. Mycket tack vare Eric Broman som var väldigt stabil i målet hela matchen. I övrigt en kollektivt stark insats och, som sagt, en poäng är bättre än ingen alls.

Matchfakta

Division 3 Nordvästra Götaland Älvsborgs FF-Trollhättans BoIS 0-0 Utvisning, TBoIS: Patrik Gustafsson (81). Varning, TBoIS: Joel Ekbom. Domare: Mattias Theander.…

ANNONS