Lödöse Nygårds lagkapten Evelina Löfström, som spelade med regnbågsfärgad kaptensbindel, gjorde ett av lagets fyra mål.

Vinst i premiären för Lödöse Nygård

Det var sol, det var kallt och det var målrikt när Lödöse Nygård IK besegrade Åsebro Brålanda med 4-2 i premiären av division 2.

|

Det hann inte ens gå en minut av matchen på Strömsvallen innan hemmalaget tog ledningen genom ett snyggt placerat skott av Matilda Johansson. En smakstart för Lödöse Nygård IK som också fick gälla som favoriter till vinsten. Och vinst skulle det bli även om det satt långt inne.

Hemmalaget var det lag som startade bäst. Förutom det tidiga målet hade lagkaptenen Evelina Löfström ett skott strax över ribban. Och en dryg kvart in i matchen provade Matilda Johansson en cykelspark som var nära att gå in.

Men effektiviteten framför mål var inte den bästa och i stället kunde Åsebro Brålanda jobba sig in i matchen. Några minuter innan halvtid kvitterade man genom ett snyggt placerat skott i målvaktens vänstra hörn signerat Jennie Larsson. Ett mål som utbröt ett jubel från den enda bortalagssupporten på plats på läktaren.

– Första halvlek äger vi solklart och det är en besvikelse att vi bara har 1-1 i paus, säger Torben Christiansen, tränare i LNIK.

Det sena kvitteringsmålet gav eko även i början av andra halvlek då bortalaget tog kommandot. Bland annat bjöd Sandra Petersson och Blerona Avdijaj på snyggt spel när de väggade sig igenom LNIK-försvaret. Tyvärr var avslutet inte av samma kvalitet utan gick en bit över ribban.

– Vi kunde ha haft lite mer tur men vi visste att Lödöse Nygård var ett bra lag. I slutet av första och början av andra spelade vi bra, men så kom deras mål och vi fick slå i underläge hela tiden, säger Morgan Jacobsson, tränare i Åsebro Brålanda.

I stället var det Matilda Johansson som återigen nätade genom en frispark som med lite tur gick in. Bortalaget gjorde ytterligare ett mål genom Sandra Petersson innan hemmalaget fastställde slutresultatet genom 3-2 av Evelina Löfström och 4-2 av Tilda Magnusson Tell.

– Jag tycker vi vinner matchen rättvist, vi är det klart bättre laget så det är inget att diskutera egentligen. Om man vinner en match får man vara nöjd, men sättet det skedde på är jag inte nöjd med, säger Torben Christiansen.

Matchfakta

Lödöse Nygård IK - Åsebro Brålanda 4-2 (1-1)

Målen: 1-0 (1) Matilda Johansson, 1-1 (41) Jennie Larsson, 2-1 (64) Matilda Johansson, 2-2 (69) Sandra Petersson, 3-2 (74) Evelina Löfström, 4-2 (85) Tilda Magnusson Tell

Domare: Mikael Palmér.