Tvåmålsskytt. Josefin Berg gjorde VFK:s båda mål.

VKF:s damer föll efter dålig start

VFK:s damer fick en tung start på bortamatchen mot Sjömarken i västra damtvåan. Och trots en stark forcering fick VFK-tjejerna resa hem poänglösa efter 2-4 (0-2).

|

Ett defensivt spelande Sjömarken blev för svårt för Vänersborgs FK. Men det var egentligen de egna misstagen som ställde till det. – Totalt sett gör vi en bra match och jag tycker att vi är det bättre laget. Men vi faller på våra egna misstag, säger P-A Lundqvist, tränare i Vänersborgs FK. Sjömarken tog ledningen genom Cornelia Andersson i den 16:e minuten. Samma Cornelia gjorde även 2-0, strax innan halvtidsvilan. Båda målen föll enligt Lundqvist efter individuella VFK-misstag. När så Alva Johansson gjorde 3-0 för Sjömarken i inledningen av den andra halvleken såg det mörkt ut. – Det blev en tung uppförsbacke, men tjejerna har en fantastisk moral, säger Lundqvist. Två mål senare, båda gjorda av Josefin Berg, stod det plötsligt 3-2. Då återstod fortfarande halva den andra halvleken. – Vi hade bud på kvittering, men i stället kontrade de in 4-2 i slutminuten, säger Lundqvist. Plusbetyg ges till Wilma Karlsson och Josefin Berg.