Zlatans nya rekord: bättre än Messi och Ronaldo

Vem är bäst av Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo? Just nu är svaret Zlatan - åtminstone om man räknar antalet mål under den pågående och den förra säsongen. Det står klart efter svenskens nya fullträffar.

ANNONS
|

Vem som är världens bästa fotbollsspelare diskuteras jämt och ständigt, och Lionel Messi och Cristiano Ronaldo brukar vara de vanligaste kandidaterna till titeln.

Men när Zlatan Ibrahimovic är i form kan han mäta sig med de allra bästa, och nu visar statistiken att svensken faktiskt är bättre än La liga-stjärnorna.

Hittar nätet fler gånger

Åtminstone om man med bättre menar målfarligare och räknar antalet mål som spelarna producerat under den pågående och den förra säsongen.

I torsdags gjorde Zlatan tre mål i Europa League för sitt Manchester United i segermatchen överSt Etienne i Europa League

Följde upp hattrick med ny succé

Men svensken var inte mätt för det. Igår kväll följde han upp hattricket med ett nytt mål i segern över Blackburn i FA-cupen.

ANNONS

Det innebär att Zlatan i skrivande stund gjort totalt 76 mål för Partis Saint-Germain och Manchester United sedan starten av säsongen 2015/16.

"Visste att han skulle betyda massor"

Under samma säsonger har Leo Messi gjort 75 för Barcelona och Cristiano Ronaldo 73 för Real Madrid, skriver Aftonbladet.

– Ett mål mer eller mindre. Men jag visste att han skulle betyda massor för oss, sa Manchester United-tränaren José Mourinho efter gårdagens seger.

ANNONS