Hockeylaget i bussolycka i natt

Under natten mot måndagen åkte en buss av E45 strax norr om Mellerud. På bussen satt Göteborg HC, på väg hem från SDHL-mötet med Leksand.
– Vi måste haft änglavakt. Det var träd framför oss som vi precis missade, säger assisterande kaptenen Matilda Rantanen.

ANNONS
|

Göteborg HC var på väg hem efter 2–6-förlusten mot Leksand i Dalarna. När laget strax efter midnatt närmade sig Mellerud var dock olyckan framme.

– När det hände var det panik. Alla ropade på varandra att vi skulle över till vänstersidan för att bussen inte skulle välta ned i diket till höger, berättar Matilda Rantanen, 21.

I själva verket hade bussen redan åkt av vägen, och gled utmed diket.

– Det var mycket nysnö och det var väldigt halt. Vi gled väldigt långt, säger Rantanen.

Vad var orsaken till olyckan?

– Chauffören berättade att vinden tog tag i bussen, förklarar Matilda Rantanen.

ANNONS

– Vi måste haft änglavakt. Det var träd precis framför oss som vi precis missade, fortsätter hon.

Hjälpte lagkamraten ut

Ingen ska ha skadats under händelsen, och det var delvis lagets egen förtjänst.

– Alla hade bälte på sig. Vi hade pratat om det redan innan att det var halt väglag och att vi inte skulle riskera något.

Den assisterande kaptenen hyllar räddningspersonalen.

– De var väldigt snabbt på plats och kunde hjälpa oss. De var tvungna att säkra bussen och sedan fick vi ta oss ut genom en liten springa i bakdörren.

Redan i samband med matchen hade lagets norska Henriette Behn skadat sig.

– Alla hjälpte henne ut. Sedan fick vi vänta två timmar på en ersättningsbuss, berättar Matilda Rantanen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS