Victor Lindgren, ny back i THC från österrikiska Feldkirch.
Victor Lindgren, ny back i THC från österrikiska Feldkirch.

Österrikiskt proffs förstärker THC

Två nyförvärv, en kontraktsförlängning och så Jonas Lönn tillbaka till Grästorps IK. Det händer en hel del kring Trollhättans HC just nu.

ANNONS
|

Backen Victor Lindgren har tillbringat det mesta av sin karriär i Österrike, senast i VEU Feldkirch, men har nu alltså bestämt sig för att fortsätta karriären i THC i svenska division 2. – Han kommer att bli en viktig ledare i laget, säger sportchefen Eric Bowallius till klubbens hemsida.

Victor Lindgren är 32 år och har levt på hockeyn sedan han var 19. – Mina föräldrar flyttade till Österrike när jag var liten, så det är där jag växte upp och där min hockeyresa började, säger Victor Lindgren. Anledningarna till att Lindgren återvänder till Sverige är flera. – Kärleken och för att börja läsa på universitetet samt påbörja en tränarutbildning inom hockeyn.

ANNONS

THC:s nyförvärv är allround som back, har ett bra förstapass och god spelförståelse. – Jag sätter alltid laget först och anser att lagets gemensamma framgång står före det individuella, betonar Victor Lindgren, som valde THC ”för att det är en ambitiös klubb med många hårt arbetande personer som alla vill nå ett gemensamt mål”. – THC erbjöd även att hjälpa mig att bli tränare, vilket är en stor framtidsdröm för mig, säger Victor Lindgren.

Nyförvärv nummer två, eller nygammal om man så vill, är Kasper Josefsson. Han anslöt till THC, från GIK, mitt under den senaste säsongen, och är nu med från början. I motsatt riktning, från THC till Grästorp, går däremot veteranen Jonas Lönn, 33. THC är Lönns moderklubb, och när han nu återvänder till GIK så blir det hans fjärde (!) sejour i klubben. Sin första säsong med stort hjärta på bröstet gjorde han redan säsongen 2004-05.

Spelaren som skrivit nytt kontrakt med THC är forwarden William Frölin, som i höst inleder sin femte säsong i klubben.

ANNONS