Peter Berndtsson har bestämt sig för att fullfölja även sitt plusår som tränare för Trollhättans HC, kommande säsong blir hans tredje i klubben.
Peter Berndtsson har bestämt sig för att fullfölja även sitt plusår som tränare för Trollhättans HC, kommande säsong blir hans tredje i klubben.

Berndtsson: "Jag hoppas att vi kan ta ett steg till"

Det har varit på gång, och nu är det definitivt: Peter Berndtsson fortsätter som tränare för Trollhättans HC i division 2. – Vi har blivit bättre för varje år, jag hoppas att vi kan ta ett steg till, kommenterar han.

ANNONS
|

Den nyss avslutade säsongen var Peter Berndtssons andra i THC.

Under den första (2015/16) blev det en femteplats i grundserien, serieseger i Vårserien och förlust i playoff mot Vänersborgs HC.

Facit från 2016/17 säger en andraplats i grundserien, en sjätteplats i alltvåan och förlust i playoff mot HA74 Sävsjö.

– Det har varit två roliga år, och ett till skadar inte, allt har fungerat bra, säger Berndtsson.

Och kanske att det hade gått ännu bättre bara laget sluppit sina många skador.

– I vissa matcher fick vi spela med fyra backar och tre kedjor, det tog mycket kraft, hockey i tvåan håller en ganska bra nivå. Kan vi nästa säsong mer kontinuerligt få spela med tre backpar och fyra kedjor kan det bli riktigt bra.

ANNONS

I mitten av april räknar Peter med att kalla till första sommarträningen, vilka spelare som finns på plats då återstår att se.

– Nu ska vi sätta oss ned och se vilka som blir kvar, och vilka vi vill behålla, säger THC-tränaren.

Redan nu vet vi att Mathias Öberg inte stannar, efter tre säsonger i klubben har han bestämt sig för att återvända till moderklubben Vänersborgs HC.

Sportchefen Eric Bowallius aviserar en högre kravbild till nästa säsong:

– Det är nödvändigt för att vi ska ta oss till nästa nivå.

ANNONS