BILDEXTRA: Färjestad försvarade segern i Ladies cup

Färjestad vann en välspelad final mot Småland med 2-0 (1-0) och försvarade segern i Ladies Edition cup från förra året. Arrangerande Trollhättan kom tvåa i B-slutspelet och sjua totalt.

|

Färjestad gick in i turneringen med hopp om att försvara segern från förra året. Det började bra med två säkra segrar på fredagen, 4-0 mot Västerås och 5-0 mot Vårgårda. Det följdes på lördagen upp med 3-0 mot Småland, innan segerraden tog slut via 2-3 mot Malmö. – Vet inte riktigt vad som hände där, sa lagkaptenen Julia Pettersson. Färjestad blev ändå klart för slutspel och efter semifinalseger mot Västerås (4-0) på söndagsförmiddagen var laget också klart för final. Där väntade Småland, som besegrade Vårgårda med 2-1 i sin semifinal. Titelförsvarande Färjestad fick en bra start på finalen. I numerärt överläge drygt tre minuter in i den första perioden visade Julia Pettersson vägen med att göra 1-0. Men Småland gav sig inte och i den välspelade finalen kom gästerna från södra Sverige allt närmare en kvittering. I den andra perioden var Färjestad rejält tillbakapressade, men när Småland inte fick någon utdelning på sin offensiv tröt orken och de sista minuterna av matchen var Färjestads. Med en minut kvar satte Malin Wong spiken i kistan, 2-0 till Färjestad som därmed försvarade sin seger från förra året. – En bra turnering med bra motstånd, sammanfattade Julia Pettersson efter prisutdelningen. Trollhättan spelade i B-gruppen. Efter två inledande segrar på fredagen blev det två förluster på lördagen, bland annat 0-1 mot THC:s P14-lag. – Det var en onödig förlust. Vi var inte med från början, sa Hanna Svensson, center i Trollhättan. Chans till revansch dock i söndagens B-slutspel. Och där var Trollhättetjejerna överlägsna. 5-0-segern gav en total sjundeplats i turneringen. – Det tycker jag är bra. Vi är ett ungt lag och det är jobbigt att spela fem matcher på tre dagar, säger Hanna Svensson. Kent-Arne Svensson i cupledningen kände sig nöjd efter turneringen. – Det var många jämna matcher. Som arrangörer är vi supernöjda. Jag tycker att det har flutit på jättebra, sa Kent-Arne som utlovar femårsjubileum nästa år.

Ladies Edition cup Final: Färjestad-Småland 2-0 Bronsmatch: Västerås-Vårgårda 0-9 Lilla finalen: (5:e-6:e pris): Malmö-Kallhäll 5-1 7:e-8:e plats: THC U14-Trollhättan 0-5