Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

BB150226DE011
Disciplinnämnden kommer att fatta beslut kring händelsen i matchen mellan HA 74 och THC.

Domare har anmält ledare för strypgrepp

Domaren i matchen mellan HA 74 och Trollhättans HC har anmält att en ledare i THC tagit ett strypgrepp på honom. Men THC tillbakavisar påståendet. – Domaren blev väl rädd, men det är helt fel, säger Eric Bowallius, sportchef i THC.

Sent under måndagen lämnade domaren i matchen mellan HA 74 och Trollhättans HC in en matchrapport till Ishockeyförbundet region Syd. I rapporten nämns händelsen som inträffade efter matchens slutsignal.

Det var irriterat i THC-lägret eftersom man ansåg att domaren tagit flera tveksamma beslut som påverkade matchens utgång. En ledare uppträdde då på ett olämpligt sätt. Domaren skriver i anmälan att den aktuella ledaren inom THC tog ett strypgrepp på honom.

Trollhättans HC har svarat på anmälan och tillbakavisar påståendet.

– Det stämmer inte. Domaren kan ha blivit rädd i den situation som uppstod, men det finns ingen som tagit något strypgrepp på honom, säger Eric Bowallius.

Händelsen kommer nu att utredas vidare och den aktuella ledaren i THC riskerar disciplinära påföljder.

Disciplinnämnden inom Region Syd kommer att fatta beslut i ärendet inom kort.

Det är endast ledaren som kan bestraffas.

– Jag har varit i kontakt med förbundet och när det står "Team penalty 20 minutes, match penalty", så innebär det en bestraffning mot en enskild person. Eftersom det inte är en spelare som bestraffas utan en ledare står det "Team Penalty". Det är alltså inget matchstraff som drabbar ett helt lag, säger Eric Bowallius.

MEST LÄST