Tvåmålsskytt. Samuel Olsson gjorde båda målen när VHC vann.

Dramatik när Samuel gav VHC segern

Två sekunder återstod av mötet mellan Vänersborgs HC och Sörhaga/Alingsås HK när Samuel Olsson skickade in pucken och vild glädje utbröt bland hemmaspelare och publik. Hemmalaget vann matchen med 2-1 och befäste serieledningen.

|

– Det är inte svårt att göra mål när man har turen att få spela med bröderna Mårtensson, Niclas och Sebastian. Jag vet bara att pucken kommer och för mig gäller det att hitta en bra position framför målet, sa den glade tvåmålsskytten, Samuel Olsson, som även gjorde VHC:s första mål i den första perioden.

Hemmalaget inledde aggressivt och dominerade stort. En som i första perioden verkligen visade upp sig för sin nya hemmapublik var nyförvärvet från Kållereds SK, Marcus Idoff.

Publiken förstod ganska snart varför denne lirare gjorde tre mål i sin debut borta mot. Marcus Idoff har en härlig speed, är passningssäker och explosiv i sin skridskoåkning. Dessutom skapade han fem fina chanser för sitt lag, men inget mål av han eller hans kedjekamrater den här gången.

Istället var det förstakedjan med anfallstrion Niclas Mårtensson, Sebastian Mårtensson och Samuel Olsson som ordnade 1-0 när drygt två minuter återstod av den första perioden.

Samuel Olsson satte pucken efter ett alldeles charmant samarbete av brödraduon.

I den andra perioden flytta gästerna fram sina positioner, vilket gjorde att VHC stundtals tappade sin fart och passningsspelet blev betydligt sämre.

Visserligen skapade VHC-spelarna några giftiga kontringar, men pucken ville inte in. Mittperioden blev mållös.

Gästerna kvitterade i början av den tredje perioden, men i den målfattiga matchen var det hemmalaget som mot slutet fick fart på sitt spel och skapade flest chanser för ett segermål, men gästernas målvakt Robin Andersson storspelade.

Spelare och publik förväntade sig förlängning. Då dök Samuel Olsson och bröderna Mårtensson upp igen. Brödraduon passade fram till Samuel Olsson, som satte pucken i nät.

Genom sina assister i söndagens match är Nicklas Mårtensson etta i poängligan, Sebastian Mårtensson tvåa.

– Vad skönt att vi äntligen kan få ha flyt denna säsong, sa en oerhörd glad Peter Andersson, tränare i Vänersborgs HC.

Matchfakta

VHC-Sörhaga/Alingsås 2-1 (1-0, 0-0, 1-0)

Målen: 1-0 Samuel Olsson (17.55), 1-1 (44.55) Luka Vokoja, 2-1 (59.58) Samuel Olsson.

Utvisningar: VHC: -

Sörhaga/Alingsås: 3x2 min.

Skott: 43-26.