Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Duane Smith får lämna uppdraget som huvudtränare för Vänersborgs HC.
Duane Smith får lämna uppdraget som huvudtränare för Vänersborgs HC.

Duane får gå från VHC

Till slut blev meningsskiljaktligheterna för stora. Duane Smith fråntas uppdraget som huvudtränare för Vänersborgs HC och Peter Andersson tar över. – Ett av de svåraste beslut jag varit med om att ta, säger VHC:s ordförande Bosse Tallbo.

Sjätteplatsen i division 2 Södra A, och därmed missat spel i Alltvåan, var en stor besvikelse för både klubben och Duane Smith.
– Vi har olika uppfattningar om vad som orsakade de dåliga resultaten. Vi i styrelsen vill driva verksamheten på ett sätt och Duane på ett annat, säger Bosse Tallbo.
Medan Smith konstaterar att:
– Bosse och jag har inte varit överens om träningsfilosofin, vi hade möte om detta redan innan jul.
En av förklaringarna till de klena resultaten stavas skador på nyckelspelare.
– Men det har alla lag, det är en del av spelet, menar Tallbo.
Duane Smith såg fram emot fortsättningsserien, och att äntligen ha ett lag utan skadade spelare, men nu blir det inte så:
– Jag är mycket besviken, jag har haft en 23 år lång relation med VHC och det känns inte bra att det sista kapitlet slutade så här.
Assisterande tränaren Peter "Löken" Andersson, som just nu befinner sig i Kanada med klubbens J18-lag, tar över och leder laget när VHC den 8 januari inleder Vårserien hemma mot Tibro.
– Jag är övertygad om att det kommer att gå bra, de flesta av de skadade spelarna kommer tillbaka och Peter är mer än kapabel att ta laget till playoff, avslutar Smith.

MEST LÄST