Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Byggherrar
BYGGHERRAR. Nu kan Bosse Tallbo och Kjell Windahl, ordförande respektive vice ordförande i Vänersborgs HC, andas ut, det blir bygge av ny sittplatsläktare i Vänersborgs ishall trots att de första uppgifterna sa annat. Läktaren ska byggas till höger om Windahl och över spelarbåsen.

Läktare trots allt

Ingen ny läktare i ishallen i Vänersborg, till en början var det beskedet från Vänersborgs kommun. Några timmar senare hade besvikelsen bytts till något mer positivt. – Det viktiga är att det trots allt blir en läktare, konstaterar Bosse Tallbo, ordförande i Vänersborgs HC.

Redan den 29 mars beslutade en enig kommunfullmäktige att säga ja till ny läktare i Vänersborgs Ishall, och man avsatte 1,9 miljoner kronor för ändamålet.

Det var bara ett problem: Ingen ville bygga.

Och beskedet från Stefan Öster, projektledare bygg på fastighetsenheten, slog på tisdagen ned som en bomb i VHC: ”Vi har inte fått in några offerter på ny läktare, vi kan därför inte bygga en ny läktare i ishallen under 2017”.

– Tidsramen (1 september) var för snäv, den var det ingen som klarade, byggföretagen har för mycket att göra, konstaterar Öster.

Men lösningen fanns inom räckhåll, och jobbades fram under några intensiva timmar i går morse.

– Vi hjälps åt, tillsammans med klubben ser vi till att komma framåt.

När offerterna uteblev fick Vänersborgs kommun möjlighet att göra en så kallad riktad upphandling, och nu blir det en av VHC:s sponsorer inom byggbranschen som blir huvudentreprenör.

Slutdatum är dessutom framflyttat, och nu är det årsskiftet 2017/18 som gäller.

– Det ger byggarna fyra månader extra.

Negativt med detta är att ishallen blir en byggarbetsplats under första delen av nästa säsong.

– Det var det vi ville undvika, men vi får se till att göra det bästa av situationen.

Bosse Tallbo ser inte läktarbygget parallellt med verksamhet i ishallen som något stort problem:

– Jag är övertygad om att alla som är engagerade i hockeyn kommer att stå ut med de eventuella svårigheter som kan uppstå.

Den läktare som nu ska byggas har modifierats från ursprunget och kommer att innehålla 153 sittplatser. Placeringen blir dock som tidigare, över de befintliga spelarbåsen och på båda sidor om dessa.

– Alla kommer att se kanonbra, lovar Tallbo.

Fotnot: Läktarbygget i ishallen ingick i samma paket som upprustningen av Vänersvallen Syd.

MEST LÄST