Niklas bästa säsong – och klar för en till

Mitt uppe i playoff-spelet mot Borås bygger Patrik Duretic, klubbchef i Vänersborgs HC, truppen till nästa säsong. Nu kan vi räkna in Niklas Norin, Pontus Nestorsson och Felix Hedqvist Persson.

ANNONS
|

I eftermiddag vet vi om Vänersborg har spelat klart, eller om man lyckas förlänga säsongen med ett tredje playoff-möte mot Borås och eventuellt även med spel i kvalserien.

Se matchen här.

Men alldeles oavsett jobbar Patrik Duretic med nästa upplaga, och har nu gjort klart med ytterligare tre spelare:

... Niklas Norin är forwarden som började säsongen tillsammans med Markus Twillman-Pontus Rone, men som numera huserar med bröderna Mårtensson, Sebastian och Niclas.

– En mycket viktig signatur, Niclas har blivit mycket jämnare i sitt spel den här säsongen och höjt sin lägstanivå, säger Duretic.

Poängmässigt kan den nu pågående säsongen bli Norins bästa i klubben, 2016/17 fick han ihop 34 (16+18) poäng och står i dag på 32 (17+15).

ANNONS

... Sent inkomne Pontus Nestorsson, forward han också, som anslöt från Viking i Hagfors.

– Han hade lite svårt i början men har helt välförtjänt spelat till sig en ordinarie tröja.

... Unge (18 år) målvakten Felix Hedqvist Persson som stod för en avgörande insats när VHC säkrade sin plats i playoff via 5-3 mot Värnamo i sista omgången av Alltvåan.

– Felix är en coming man, han blir en av två målvakter nästa säsong, deklarerar Duretic.

Men redan i eftermiddag handlar det således om returmöte i playoff när Borås kommer till Brätte Ishall, gästerna från Knalleland som skaffade sig matchboll i onsdags kväll tack vare Linus Bergmans avgörande mål (3-2) i sudden death.

– Det kunde gått hur som helst, vi vet att vi kan vinna, säger Emil Zingmark, VHC-coachen.

Fakta: Truppläget i VHC

Spelare som har kontrakt för säsongen 2018/19.

Målvakt: Felix Hedqvist Persson.

Backar: Ryan Wiley, Jakob Bertilsson.

Forwards: Markus Twillman, Pontus Nestorsson, Niklas Norin.

ANNONS