Bosse Tallbo är ordförande i Vänersborgs HC, och vill nu att ishallen i Vänersborg byter namn till Viktor Fasth Arena.
Bosse Tallbo är ordförande i Vänersborgs HC, och vill nu att ishallen i Vänersborg byter namn till Viktor Fasth Arena.

Nu vill Bosse byta namn på ishallen

Målvakten Viktor Fasth är bäst i världen. – Det är nästan osannolikt att en av våra killar, som vuxit upp i ishallen, är världsmästare, säger Bosse Tallbo, ordförande i Vänersborgs HC.

ANNONS
|

När VM-finaldramat var över, och Viktor Fasth stod där med guldmedaljen om halsen, gav det vibrationer även i Vänersborg.

– Det är naturligtvis helt fantastiskt, och det faktum att han är fostrad i klubben gör att även VHC kan känna sig lite delaktigt i det här VM-guldet, fortsätter Bosse Tallbo.

Viktor Fasth lite av en late bloomer, han gjorde entré i elitserien och AIK 2010, 28 år gammal, och har sedan dess hunnit med spel i två NHL-klubbar (Anaheim Mighty Ducks o Edmonton Oilers) och klassiska CSKA Moskva i KHL.

Och till nästa säsong är han tillbaka i Växjö Lakers igen.

ANNONS

– Viktor är beviset på att man aldrig ska ge upp, han var 28 år gammal när han slog igenom, påminner Tallbo.

Vänersborgs HC har förresten årsmöte tisdag kväll, och Tallbo är valberedningens förslag till omval på ordförandeposten.

Sedan blir en av Bosses första åtgärder att börja jobba för ett namnbyte av ishallen i Vänersborg: Från Brätte Ishall till Viktor Fasth Arena.

– Det skulle passa bra med tanke på att vi äntligen har stöd från kommunen när det gäller renoveringen av ishallen. Det finns inget bättre tillfälle, det var ju här som allt började. Ishallen i Vänersborg fick för övrigt sitt namn 1981, i en tävling arrangerad av dåvarande Elfsborgs Läns Annonsblad, och där det vinnande bidraget, Brätte Ishall, skickades in av radioprofilen Bengt Israelsson.

– Men det namnet har jag aldrig använt mig av, det är dags att det försvinner, säger Tallbo.

ANNONS