Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Nya läktaren lyft för poängjagande VHC

Det går knackigt för Vänersborgs HC i alltvåan – en seger på åtta matcher imponerar inte. Och nu börjar tiden rinna ut. – Vi måste vinna de två matcherna den här veckan, säger klubbchefen Patrik Duretic.

Alltvåan södra har utvecklats till ett enda långt lidande för alla med sympatier för Vänersborgs HC.

Förutom hemmavinsten över Kungälv i den femte omgången har det blivit idel förluster. Nu är de sju till antalet vilket resulterat i en mindre smickrande jumboplats.

Ett faktum som naturligtvis har sin inverkan på Patrik Duretics tillvaro.

– Ja, vad ska man säga? Vi siktar ju på att vara bland de sex som går till playoff.

Duretic tar den senaste matchen, bortaförlust med 3-7 mot Mörrum, som ett exempel på att det spelmässigt ändå inte varit katastrof.

– Det var inte så att vi var fullständigt utspelade, skotten vann vi till exempel med 33-25. Vi har helt enkelt inte fått till spelet framför kassen och har verkligen fått slita till oss varenda mål. Jag tycker faktiskt synd om grabbarna, vi har ett lag jag tycker inte borde vara där det är, säger Duretic och fortsätter:

– Samtidigt har resultaten gått vår väg och vi har fortfarande chansen. Det är bara att vinna som gäller nu och vi har bara oss själva att skylla för det här läget. Trots allt brukar det vara så i idrott att det blir rättvist i slutändan.

Sex omgångar återstår av alltvåan, i afton kommer Mjölby HC på besök till Vänersborg.

Östgötarna hemmaslog VHC med 3-2 och ligger just nu på den sjätte och sista playoff-platsen.

Således torde det inte saknas bränsle för att få drabbningen att gnistra.

– Jag har varit med såpass länge och vet att när det väl vänder kan det gå åt andra hållet i stället – plötsligt är det vi som gör mål när det är tio sekunder kvar.

I samband med kvällens match invigs för övrigt den nya läktaren, med 149 sittplatser.

– Jag tycker att det blir ett jättelyft, nu blir det lite arenakänsla i hallen med läktare på båda sidor. Dessutom har båsen gjorts i ordning, kanon.

TTELA kommer att direktsända matchen den 7 februari. Sändningen börjar klockan 18.50, tio minuter senare är det nedsläpp.

Sändningen finns här: Se Vänersborgs HC-Mjölby HC