Blir huvudtränare. Peter Andersson blir huvudtränare för VHC:s a-lag de kommande två säsongerna.
Blir huvudtränare. Peter Andersson blir huvudtränare för VHC:s a-lag de kommande två säsongerna.

Peter Andersson huvudtränare i VHC

Vänersborgs HC testar en nygammal lösning på tränarsidan. Rutinerade Peter Andersson har skrivit på som huvudtränare för två år, med option på ytterligare ett år.

ANNONS
|

– Han har gjort ett kanonjobb med laget efter jul, säger Patrik Duretic, klubbchef i VHC.

Peter Andersson tog över som huvudtränare när Duane Smith fick gå vid årsskiftet. Det har Andersson gjort så bra att han nu blir a-lagets huvudtränare två år framöver.

– Vi är tillfreds med den här lösningen. Peter såg till att vi vann fortsättningsserien efter jul och gick till playoff mot kvalserien, säger Patrik Duretic.

Peter Andersson var huvudtränare för VHC i två säsonger - för fyra och fem år sedan. Då tog sig laget till play-off båda säsongerna.

Efter en sejour som sportchef i Lidköping och sedan tre säsonger som tränare i VHC:s juniorlag, var han tillbaka i a-lagsbåset inför säsongen 2015/16. Då som assisterande tränare.

ANNONS

Peter Andersson tycker att det känns bra att ha skrivit på som huvudtränare.

– VHC är min förening. Vi har alla en revanschlusta efter säsongen som varit och det är en bra kemi i omklädningsrummen. Att vi redan har tolv utespelare och en målvakt med kontrakt säger ganska mycket om att vi trivs bra ihop i laget.

Vad blir då nästa års målsättning?

– Vi ska försöka göra den säsongen till en bättre säsong än den här och hålla en bra nivå bakåt. På sikt handlar det om att jobba oss uppåt i seriesystemet. Jag känner ett förtroende för killarna och de känner ett förtroende för mig.

Vem Peter Andersson får vid sin sida som assisterande tränare är inte klart ännu.

– Men det blir en lösning som Peter Andersson själv får vara med och bestämma, säger Patrik Duretic.

Fakta: Ändringar sedan serierna fastställdes Herrar: Div 4 n Västergötland: Hangelösa (drar sig ur), (Lundsbrunn ersätter). Div 4 s Västergötland: FC Gauthiod (drar sig ur), (Skepplanda BTK ersätter). Div 5 v Västergötland: Lidköpings Akademi (drar sig ur), Arentorp Helås (ersätter). Skepplanda BTK (flyttas upp till div 4), Trässberg BK (kommer upp från div 6). Div 5 n Västergötland: Lundsbrunn (flyttas upp till div 4, Axvalls IF (kommer upp från div 6). Div 6 Trollhättan: Åsaka SK (drar sig ur), FC Gauthiod (börjar om i div 6). Div 6 Lidköping: Axvalls IF (flyttar upp till div 5, Hangelösa (börjar om i div 6). Damer: Div 4 v Västergötland: Hudene/Annelund (drar sig ur, serien får ett lag mindre).

ANNONS