Räkna med att Peter Berndtsson fortsätter som tränare för THC.
Räkna med att Peter Berndtsson fortsätter som tränare för THC.

Peter har sagt upp kontraktet

Trollhättans HC:s tränare Peter Berndtsson har utnyttjat möjligheten att säga upp sitt kontrakt. Ändå talar allt för att THC även nästa säsong tränas av samme Berndtsson. – Jag stortrivs, det är kanonkillar i det här laget, säger Peter.

ANNONS
|

Att Peter Berndtsson valde att säga upp sitt så kallade plusår hänger samman med hans civila situation, som anställd på Göteborgs kommun.

– Jag sökte en ny tjänst, och visste inte vad den innebar riktigt, så det var en gardering från min sida.

Men Peter fick inte tjänsten, och redan om ett par dagar sätter han sig med sportchefen Eric Bowallius för att skriva kontrakt över (minst) säsongen 2017/18.

– Det stämmer, vi har inte för avsikt att säga upp kontraktet från vår sida och vill att Peter fortsätter, säger Bowallius.

Säsongen för THC tog slut i söndags i Sävsjö Ishall, och i stor besvikelse sedan hemmalaget avgjort i förlängning och tagit den plats i kvalserien till division 1 som stod på spel.

ANNONS

– Snöpligt så klart, men samtidigt är det sportens tjusning, tyvärr till vår nackdel den här gången, säger Berndtsson.

Att redan nu i detalj analysera den senaste säsongen låter sig inte göras men THC-tränaren konstaterar, trots uttåget i playoff, att det finns mycket positivt att ta med sig:

– Vi har absolut tagit ett steg sedan i fjol, laget har varit stabilare, och det var många som klev fram och visade vad de kan i de tre matcherna mot HA74.

ANNONS