Pontus Rone, 25 år, från Viking HC spelar i VHC nästa säsong.
Pontus Rone, 25 år, från Viking HC spelar i VHC nästa säsong.

Poängkung klar för VHC

Som en av de sista i kommande säsongs spelartrupp ansluter poängkungen Pontus Rone, 25 år, från Viking HC i Hagfors till Vänersborgs HC.

ANNONS
|

– Vi hoppas och tror mycket på den här killen, säger sportchefen Patrik Duretic. VHC har i dagsläget 23 spelare klara för nästa division 2-säsong, fördelade på två målvakter, sju backar och 14 forwards. En ur den sistnämnda gruppen är Pontus Rone, färskt nyförvärv från värmländska Viking HC, som också hör hemma i division 2. – Vi har goda kontakter i Hagfors sedan tidigare och ett gott rykte där uppe. Jag fick nys om Pontus för ett par år sedan, så nu var det läge att försöka locka hit honom, säger en påtagligt nöjd Patrik Duretic. – Ja, det här är en spelare som levererar. En smart ytterforward och speluppläggare.

ANNONS

Pontus Rone är hockeyfostrad i IFK Munkfors och har förutom Viking HC också spelat i Sunne IK och i den norska andraligan (IL Jutul). Under de tre senaste säsongerna, i Munkfors och Viking, har Rone samlat på sig 125 poäng på 66 matcher – 40 mål och 85 assists. – Han är snabb och mycket bra med pucken och sätter ofta sina kompisar i bra lägen. Det visar väl om inte annat hans assistfacit de tre senaste säsongerna, säger Patrik Duretic, som såg Pontus Rone i en av derbymatcherna mellan Viking och Munkfors den gångna säsongen. – Han imponerade stort på mig i den matchen. Duretic har som sagt gjort klart med 23 spelare till nästa säsong, ett par platser till ska fyllas. – Nu lugnar vi oss med forwards, det blir backar i så fall.

En annan hockeynyhet, fast lite högre upp i divisionerna. Karl Olovsson, hockeyfostrad i Trollhättans HC, byter klubb. Han gjorde 52 allsvenska matcher den senaste säsongen plus åtta i kvalserien för Södertälje SK, men har nu skrivit på för division 1-klubben Kallinge/Ronneby IF. Karl Olovsson lämnade THC:s juniorverksamhet efter säsongen 2010/11 för spel i Borås HC säsongen efter. Från och med 2012 har han tillhört Södertälje SK och debuterade i allsvenskan säsongen 14/15.

ANNONS
ANNONS