Vänersborgs HC hoppas att Johan Larsson ska bidra med poäng nu när Fortsättningstvåan startar, inledningen av säsongen fick han till största delen spolierad på grund av skada.
Vänersborgs HC hoppas att Johan Larsson ska bidra med poäng nu när Fortsättningstvåan startar, inledningen av säsongen fick han till största delen spolierad på grund av skada.

Poängkung tillbaka när VHC startar om

Peter Andersson och Patrik Duretic har kamperat ihop förr. Nu är det dags igen. – Jag kliver in i båset, säger Duretic, lagom till dess att Fortsättningstvåan startar i morgon.

ANNONS
|

När Duane Smith fick sparken som huvudansvarig tränare tvingades VHC möblera om i organisationen, och nu vet vi hur. Laget kommer under återstoden av säsongen att ledas av Peter ”Löken” Andersson (huvudansvarig) och Patrik Duretic, och det är också den senare som skött träningen när Andersson befunnit sig i Kanada med klubbens juniorer. – Peter och jag fungerar bra ihop, det blir inga problem, säger Duretic. På spelarsidan har det också hänt en hel del, dock inte i form av några nyförvärv som hämtats in under uppehållet. – Nej, det har vi inte behövt, vi har väntat in våra skadade spelare i stället. Och nu är (nästan) alla tillgängliga, endast Dennis Rosander är utanför laget mot Tibro. – Första gången den här säsongen vi har så många tillgängliga, konstaterar Duretic. Det betyder bland mycket annat att Johan Larsson är tillbaka igen, och han är efterlängtad. – Vi värvade honom som en tänkt poängkung, nu blir han en mycket viktig pjäs för oss. Förhoppningen är att Larssons poäng ska komma retroaktivt i stället, och han placeras tillsammans med Marko Sretovic och Niklas Norin, förstakedjan med bröderna Mårtensson (Sebastian och Niclas) och Samuel Olsson behåller man intakt. I Vårserien ligger en plats i playoff i potten, men bara för seriesegraren. – Vi har spelartrupp för att vinna, hävdar Duretic, som dessutom är nöjd med spelschemat. VHC inleder mot Tibro hemma, och möter Kungälv hemma redan i den tredje omgången, de två lag som tippas bli svårast emot. – Med bra resultat där kan vi ange tonen direkt. Fotnot: Stenungsund har förstärkt under uppehållet, bland annat med Svante Flood, ex-Vänersborgs HC.

ANNONS

FAKTA: Så fortsätter jakten på playoff-spel Första omgången, söndag: Sörhaga/Alingsås-Kållered Töreboda-Stenungsund Kungälv-Hovås Vänersborg-Tibro När seriespelet inleds har lagen tilldelats bonuspoäng efter sin placering i grundserien, detta enligt följande: Kungälv 7, Vänersborg 6, Tibro 5, Kållered 4, Sörhaga/Alingsås 3, Töreboda 2, Hovås 1, Stenungsund 0. Efter avslutad serie gäller att: ... lag 1 är kvalificerat för spel i playoff inför kvalserien till HockeyEttan 2017/18. ... lag 2-6 är kvalificerade för spel i division 2. ... lag 7-8 kvalspelar för spel i tvåan nästa säsong.

ANNONS