Ren öken för VHC i Oasen

Inga matcher vinns i utvisningsbåset, det är en gammal sanning inom ishockeyn. Det gjorde att Vänersborgs HC:s möte med Kungälv i Oasen blev rena ökenvandringen för gästerna.

|

Efter en tillknäppt första period, med knappt några målchanser alls och skottstatistiken 6-6, öppnade matchen upp sig i mittenakten. Tyvärr för VHC:s del på grund av att man fick besöka utvisningsbåset. – Vi lade mycket fokus på domaren där, säger assisterande tränaren Patrik Duretic. Särskilt olyckligt när det var Kungälv som stod för motståndet, erkänt skickligt på att utnyttja spel i numerärt överläge. Nu fick man chansen tre gånger – och gjorde mål på två... – Andra perioden klart till Kungälv, det är det inte mycket att säga om. Sedan öppnade VHC den tredje perioden i akt och mening att försöka krypa närmare, men när Marko Sretovic skickade pucken över sargen var det go´natt. Nytt numerärt överläge för Kungälv och ett tredje mål i spelformen, noterbart är att hemmalagets samtliga tre målskyttar återfinns i samma formation, den andra. – Där avgjordes matchen, sedan kändes vi energilösa, tyckte Duretic. Innan matchen fick han och tränarkollegan Peter Andersson lägga pussel för att sätta ihop laget när trion Samuel Olsson, Sebastian Kristiansson och Marcus Idoff alla tre lämnade återbud. – Det är klart att vi tappade offensiv kraft där, förhoppningsvis får vi tillbaka en, kanske två, redan på onsdag.

Matchfakta Kungälv-Vänersborg 3-0 (0-0, 2-0, 1-0) Målen: 1-0 (26.59) Jonathan Svensson, 2-0 (34.40) Andreas Djuse, 3-0 (49.24) Johan Garpsäter. Utvisningar, Kungälv: 7x2 min. Vänersborg: 8x2 min. Skott: 30-24. Publik: 505.