Ryan Wiley, back och lagkapten i VHC.
Ryan Wiley, back och lagkapten i VHC.

Ryan Wiley: ”Lärde oss en läxa i Mjölby”

Vänersborgs HC spelar hemma i returen mot Mjölby – men ändå borta. – Det är inga problem, vi spelade bra borta i onsdags, säger Ryan Wiley, lagkapten i VHC.

ANNONS
|

Med ishallen i Vänersborg upp­tagen av Vänersborg Cup flyttas det andra playoffmötet mot Mjölby till Åse Viste Arena i Grästorp. – Laget är redo att spela var som helst, och vi får möjlighet att träna ett pass (i går kväll) innan match, säger Ryan Wiley.

Storfavoriten Mjölby vann hemma, men bara med 3-2, och Wiley har stora förhoppningar inför lördagens möte: – Vi höll oss till matchplanen i två perioder, då var vi det bättre laget, sen blev vi för passiva. Nu har vi lärt oss läxan. Tränaren Peter Andersson är inne på samma linje: – Vi började backa hem för tidigt, och gav bort initiativet. Det är vi som förlorar matchen, inte Mjölby som vinner den.

ANNONS

Det betyder också att det är vinna eller försvinna för VHC, i eftermiddag kan säsongen vara över. – Vi spelar med kniven mot strupen, men det har vi gjort ända ­sedan jul, allt annat än playoff hade varit en stor besvikelse.

ANNONS