Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

BB170507JM061
Treenighet. Alla tre klubbarna är eniga om att de släpper klubbtänket för spelarnas bästa.kLAPPAT OCH KLART. Victor Nilsson Lindelöf är nu helt klar för Manchester United.

Samarbetar för att stärka juniorhockeyn

Trollhättans HC inleder ett samarbete med Alingsås Hockey och Grästorps IK. Syftet är skapa bra utvecklingsmiljöer för föreningarnas hockeyungdomar. – Det kommer generera bra spelare till seniorverksamheten, säger Magnus Wall, THC.

Redan inför förra säsongen inledde Grästorp och Alingsås ett samarbete där Alingsås lånade ut spelare för att fylla truppen i Grästorps J20 och J18, och GIK i sin tur lånade ut J20-spelare till Alingsås A-lag. Nu hoppar även THC på samarbetet.

– Vi har fört dialog med Grästorp och andra lag under en längre tid. Nu har vi hittat ett samarbete som ska stärka juniorhockeyn, säger Magnus Wall, styrelse-ordförande i THC.

De tre klubbarna har kommit överens om en samverkan när det gäller juniorhockey, J18 och J20, med syfte att stärka hockeyn i regionen.

– Vi vill sätta den här delen av Sverige på hockeykartan, säger Wall.

På lång sikt hoppas man etablera ett elitlag i J20 i Grästorp och ett i J18 i Trollhättans HC. Under säsongen 2017/2018 kommer THC ha ett J18-lag i division 2, medan GIK ha ett elitlag i J20 och ett J18 i division 1. Målsättningen för THC:s J18 är att de ska återta sin plats i division 1.

– Det här samarbetet ger alla spelare en möjlighet att utvecklas och att spela på den nivå som passar dem bäst. Vi ser inte bara till klubbarnas bästa utan sätter individernas utveckling i centrum. På sikt kommer det att gynna vår seniorverksamhet, säger Wall.

Hur länge ska samarbetet pågå?

– Vi har inlett samverkan nu och ser den som långsiktig, det finns ingen tidsfrist.

MEST LÄST