Tillbaka på isen. Ryan Wiley var tillbaka på isen när VHC vann mot Tibro.

Skandalscener när VHC vann

VHC tog chansen att hänga på i kampen om en kvalplats till allettan efter 4-1 hemma mot Tibro. Två snabba mål i mittenrundan knäckte gästerna i en match som avslutades med skandalscener och fyra matchstraff.

|

Två lag som behövde vinna för att ha fortsatt chans på allettan möttes i Brätte ishall på onsdagskvällen. VHC dominerade spelmässigt i den första perioden och hade de klaraste målchanserna, men hemmalaget fick ingen utdelning på sitt övertag.

– Inget av lagen bjöd på något i den första perioden, säger VHC:s Sebastian Mårtensson, som blev den som öppnade upp matchen med sitt 1-0-mål i mitten av den andra perioden.

Mårtensson styrde in ett skottpass från lagkaptenen Ryan Wiley, som var tillbaka efter hjärnskakning.

Målet kom lite ologiskt eftersom Tibro inledde den andra perioden bäst och skapade flera klara chanser.

Av bara farten gjorde Marko Sretovic 2-0 på ett likartat sätt minuten senare. Det knäckte Tibro, som tappade sitt spel och i stället drog på sig utvisning på utvisning.

När Dennis Rosander gjorde 3-0 i spel 5 mot 3 några minuter innan den andra periodvilan kändes matchen avgjord.

Men ett tidigt reduceringsmål i den sista ronden gav nerv i matchen. Och Tibro var ytterst nära att även göra 3-2 mitt i den sista perioden, när Robin Klasson tog sats från egen zon och dribblade förbi hela VHC-defensiven, inklusive hemmamålvakten Emil Lundberg. Men avslutet gick utanför målkassen.

Istället blev Klasson utvisad efter protest mot domslut.

Där tappade Tibro chansen att komma in i matchen. Och i stället för att spela ishockey tappade bortalaget humöret.

Matchen avslutades med skandalscener och ett jätteslagsmål sedan Ryan Wiley avgjort till 4-1 i spel 5 mot 3 med halvminuten kvar.

Tibro drabbades av tre matchstraff och Vänersborg ett.

Men VHC vann matchen och har därmed fortsatt bra chans att nå allettan.

– Men vi behöver vinna de tre matcher som är kvar, säger Sebastian Mårtensson.

Närmast väntar Stenungsund hemma i Brätte ishall på söndag kväll.

– Det är en match vi ska vinna, säger Mårtensson.

Matchfakta

VHC-Tibro 4-1 (0-0, 3-0, 1-1)

Målen: 1-0 (31.29) Sebastian Mårtensson, 2-0 (32.38) Marko Sretovic, 3-0 (36.29) Dennis Rosander (spel 5 mot 3), 3-1 (41.48) Hugo Ekman, 4-1 (59.26) Ryan Wiley (spel i 5 mot 3)

Utv , VHC: 2x2, 1 x20

Tbiro: 9x2, 2x5, 1x10, 3 x20.

Skott: 40-28.