Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Trollhättans HC:s ladies håller på att spela ihop sitt lag inför första säsongen i division 1. Bild: Johanna Josephsson
Trollhättans HC:s ladies håller på att spela ihop sitt lag inför första säsongen i division 1. Bild: Johanna Josephsson

Spela ihop laget prio för "Ladies"

Trollhättans HC:s damlag har spenderat helgen i Ronnäng. Som avslutning på lägret spelade man match mot hemmaklubbens P16-lag, en match som THC förlorade med 3-2.

En helg för teambuildning, sociala aktiviteter, hockey, träning – och så säsongens första träningsmatch mot Rönnängs IK P16.

– Det är en otroligt geniun kämparinsats från alla på plan, med hög fart och bra inställning. Och så storspelade vår målvakt Felicia Frank i andra halvlek. Hon är född 2005 och provspelade med oss den här helgen, säger tränare Kent-Arne Svensson.

För THC pågår uppladdning inför första säsong i division 1 och lägret i Rönnäng var en viktigt del i det arbetet.

– Våra tjejer spelar i olika klubbar till vardags så det här var viktigt för oss för att spela ihop laget. Ett bra tillfälle att få alla överens om hur vi ska spela, säger Svensson och fortsätter:

– Det är viktigaste för oss är att hitta en enkel spelidé som alla köper. Det gäller att vi får ihop ett spel som fungerar.

Till helgen får THC:s damlag chans att spela ihop sig ytterligare när Trollhättan hockey trophy ladies edition avgörs i Slättbergshallen. Fyra andra lag är anmälda, vilket är hälften jämfört med förra året.

– Vad det beror på vet jag inte riktigt. Men för vår del innebär det mer matchtid. Så rent sportsligt blir det bra ändå, säger Kent-Arna Svensson.

För motståndet står Malmö Redhawks, SDE HC från Stockholm, Smålands distrikslag och det norska laget Kongsberg/Ringerike.

– Vi är inte favoriter, men ett par matcher ska vi nog kunna vinna, säger Kent-Arne Svensson.

MEST LÄST