Samuel Olsson visade vägen till VHC:s seger genom att göra 1-0.

Stabil seger för VHC

VHC svarade för en stabil insats och vann komfortabelt hemma mot Tibro när fortsättningsserien drog i gång.

|

Efter en avvaktande första period, höjde VHC tempot i inledningen av den andra perioden och gick fram till 4-1 och vann sedan säkert med 6-2.

– Vi gör en bra match och jobbar på i tre perioder, säger nygamle huvudtränaren Peter Andersson.

Den första perioden gick oerhört snabbt. Det var två lag som kände på varandra och målchanserna var lätträknade. Särskilt anmärkningsvärt var att det från 6.30 in i perioden och fram till att Samuel Olsson styrde in hemmalagets ledningsmål efter 16.31, inte var en enda avblåsning.

Bortalagets kvittering till 1-1 kom halvminuten innan periodvilan efter slarv i hemmaförsvaret.

Men om den första perioden var avvaktande, hände desto mer i början av den andra. Det var hemmalaget som stod för aktionerna.

Sebastian Kristiansson gjorde tidigt 2-1 på egen hand genom att runda kassen och lägga in pucken mellan benen på gästernas målvakt. Minuten senare passade Marko Sretovic fram Johan Larsson som stänkte in 3-1 och innan halva den andra perioden var spelad kunde vi även notera 4-1.

Sebastian Kristiansson sköt ett löst skott efter isen. Sebastian Mårtensson fintade styrning framför mål, men släppte pucken förbi sig och den gled retfullt enkelt in i mål.

– Vi drog ut anfallen lite mer i sidled och då kunde vi få hål på dem lite lättare, säger Peter Andersson.

Halvvägs in i tredje perioden reducerade gästerna till 4-2 och tog i slutet av matchen ut målvakten.

Men då kunde Marko Sretovic sätta 5-2 i öppen kasse.

6-2 kom i slutsekunderna.

– Vi har fått tillbaka tidigare skadade spelare och vi spelar bra i dag, säger Peter Andersson.

Matchfakta

Hockeytvåan södra A, vår

Målen: 1-0 (16.31) Samuel Olsson, 1-1 (19.31) Carl Gustavsson, 2-1 (22.44) Sebastian Kristiansson, 3-1 (23.46) Johan Larsson, 4-1 (29.37) Sebastian Kristiansson, 4-2 (50.08) Patrick Johansson, 5-2 (58.19) Marko Sretovic (mål i tom kasse), 6-2 (59.38) Joachim Wallin (spel 5 mot 4).

Skott: 36-29.