Nära alltvåan. THC, här med lagkaptenen Markus Twillman, är nu mycket nära alltvåan efter seger med 6-3 hemma mot Alingsås.

Stabilt THC nära alltvåan

THC besegrade Alingsås med 6-3 på hemmais och är nu mycket nära en plats i alltvåan.

|

– Men jag tar in ut någonting förrän det är både praktiskt och teoretiskt klart. Det gäller att slå in matchbollen också, säger THC:s lagkapten Markus Twillman.

Med två omgångar kvar av grundserien har THC fem poäng ner till strecket som skiljer lagen mellan alltvåan och fortsättningsserien. THC utökade avståndet till strecket efter en stabil 6-3-seger hemma mot Alingsås på söndagskvällen.

Hemmalaget öppnade starkt och gick fram till 3-0 efter 17 minuters spel i den första perioden. Cameron Yarwood inledde målskyttet efter 11 minuter. Sedan ökade Jonas Forsberg på till 2-0 drygt 16 minuter in i perioden och strax efter gjorde Marcus Carlsson 3-0.

Då såg det stabilt ut.

Men Alingsås fick in en reducering efter en kontring i slutet av perioden.

Och när THC, trots mängder av chanser, inte fick in pucken i den andra perioden och Alingsås tryckte in 3-2 genom Luka Vujola direkt på tekning blev det plötsligt nerv i matchen.

– Jag vet att han vill ha pucken där. Jag borde ha låst tekaren bättre, men hade lite otur med hur pucken studsade, säger en självkritisk Twillman.

När sedan THC drabbades av två utvisningar på raken såg Alingsås sin chans att kvittera.

Men i stället för 3-3 gjorde THC 4-2 i slutet av den andra perioden. Markus Twillman vann pucken i egen zon, tittade upp och slog en lång passning på bladet till Marcus Carlsson som fintade bort Alingsås utmärkte målvakt Robin Andersson och satte pucken i kassen.

– Det var viktigt att få det målet. Det känns lite som att det avgör den här matchen, säger Twillman.

Prick 10 minuter in i slutrundan snodde Peter Cintala åt sig pucken bakom gästernas kasse och spelade fram till Tyler Prendergast som i numerärt överläge enkelt sköt in 5-2 och avgjorde matchen.

THC kan säkra en plats i alltvåan vid seger borta mot Töreboda på onsdag kväll.

Matchfakta

THC-Alingsås 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)

Målen: 1-0 (11.11) Cameron Yarwood, 2-0 (16.30) Jonas Forsberg, 3-0 (16.58) Marcus Carlsson, 3-1 (17.36) Michael Bergman, 3-2 (34.51) Luka Vukoja, 4-2 (38.46) Marcus Carlsson (spel 4 mot 5), 5-2 (50.00) Tyler Prendergast (spel 5 mot 4), 5-3 (57.53) Simon Strandman, 6-3 (59.56) Jonas Lönn (mål i öppen kasse)

Skott: 46-30.

Utv: THC: 5x2.

Alingsås: 5x2.

Domare: David Södermalm.