Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Markus Twillman vill spela ishockey i Vänersborgs HC i vinter, men hans förra klubb Trollhättans HC hävdar att Markus fortfarande står under kontrakt med THC.
Markus Twillman vill spela ishockey i Vänersborgs HC i vinter, men hans förra klubb Trollhättans HC hävdar att Markus fortfarande står under kontrakt med THC.

Strid om Twillmans kontrakt

När Vänersborgs HC snuvade rivalen Trollhättans HC på Markus Twillman, THC:s lagkapten, så var det en riktig prestigevärvning. Men övergången kärvar. – Markus står under kontrakt med oss, hävdar Peter Alström i THC.

Markus Twilman hade/har – det beror på vem man frågar – ett rakt tvåårskontrakt med Trollhättans HC gällande till 2018-03-31.

– Men det har jag brutit, anledningen är att THC inte uppfyllt sina åtaganden gentemot mig.

Vilka åtaganden gäller det?

– Jag vill inte föra diskussioner kring mitt kontrakt i tidningen, vill THC göra det får det stå för dem. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Twillman.

Inte mer än att han säger:

– Det finns grunder för det. Jag vet varför jag brutit mitt kontrakt, och de i THC som behöver veta det vet det också, det räcker för mig. Jag vill få det här överstökat så fort som möjligt, i övrigt har jag inget att säga.

Från THC-håll är ståndpunkten gällande Twillmans kontrakt klar:

– Det gäller så länge inte vi också går med på att bryta det. Det är ett rakt tvåårsavtal, några klausuler om att säga upp det i förtid finns inte, säger Peter Alström, som ingår i Sportgruppen i THC.

Däremot kan det finnas skäl till uppsägning, baserat på spelarens och klubbens åtaganden gentemot varandra.

– Markus menar att THC inte fullgjort sina åtaganden, och det hävdar vi inte har hänt.

Vad det handlar om är – enligt THC:s Alström – bristfällig utrustning.

– Han har rätt till visst material, och Markus hävdar bland annat att han tvingats spela med en trasig klubba. Vi hade under en period dålig likviditet, och då var beskedet att vi får spela med det material vi har, och det var i alla fall tillräckligt bra för att han skulle kunna spela nästa match.

Samtidigt säger sig Alström tycka synd om både Twillman och Vänersborgs HC:

– Det är jättetråkigt, jag gillar Markus, och ingen skugga över VHC. De har skrivit kontrakt med en kille de trodde var fri, och det var han inte.

Tror du att ni kan hitta en lösning?
– Det hoppas jag verkligen.

Hur ser den ut?
– Det vet jag inte i dag.

Patrik Duretic är klubbchef i VHC:

– Informationen vi fick var att Markus kontrakt var brutet, och då agerade vi. Från VHC:s sida har vi inte med det här att göra, det är hans personliga avtal det gäller, och han är inte avtalsregistrerad för Trollhättan hos Svenska Ishockeyförbundet.

MEST LÄST