Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Sverige klara för semifinal

Efter två raka uttåg i kvartsfinal är Sverige nu klara för semifinal i hockey-VM. Det står klart efter att man besegrat Schweiz i kvartsfinalen med 3-1.

Senast Sverige gick längre än till kvartsfinal i hockey-VM var tre år sedan. Men på torsdagskvällen bröts förbannelsen och Sverige är återigen klara för semifinal efter vinst mot Schweiz med 3-1. 

Sverige inledde bra. Redan 4.15 in i första perioden satte Niklas Bäckström pucken i mål och gav därmed Sverige ledningen. Trots att Sverige kontrollerade första halvlek kunde Schweiz kvittera genom ett självmål. Det var den schweiziske anfallaren Gaetan Haas som var på väg bakom det svenska målet när han skickade in pucken framför. Pucken tog på Oliver Ekman Larssons klubba och gick mellan benskydden på Henrik Lundqvist.

I andra perioden spelade Schweiz upp sig och tog över spelmässigt. De hittade massor av kontringslägen och Henrik Lundqvist hade ett tufft jobb med att skydda Sveriges mål. Men Schweiz lyckade inte sätta pucken, i stället kunde Sverige återigen ta ledningen genom William Nylander. 

Efter 3.44 i tredje perioden hade Sverige utökat till 3-1 genom Alexander Edler. Schweiz hade en puck inne med 4.21 kvar, men målet godkändes inte. 

Nu väntar Finland i semifinal på lördag i Köln. 

MEST LÄST