Dags för nya nappatag. Vårens spelprogram för THC och VHC har kommit.
Dags för nya nappatag. Vårens spelprogram för THC och VHC har kommit.

THC börjar borta – VHC hemma

I fjol var det VHC som tog platsen i alltvåan, medan THC fick spela i fortsättningsserien. I år är rollerna ombytta. – Det är klart att vi går för att komma bland de sex främsta och nå play off mot division 1, säger THC:s sportchef Eric ­Bowallius.

ANNONS
|

THC säkrade i söndags en plats i alltvåan efter seger mot Bäcken i den sista omgången av grund­serien. Nu har spelprogrammet för alltvåan kommit. THC inleder borta mot Sävsjö den 8 januari. – Det är fantastiskt roligt att vi över huvudtaget spelar i den här serien. Vi slår ur underläge och kan spela utan press, säger Eric Bowallius. Han fortsätter. – Det är vi och Sävsjö som har en liknande historia från spel i lägre divisioner. Övriga lag från den södra serien har många säsonger i division 1 med sig.

Bowallius ser samtliga lag från den södra serien, samt Bäcken, som de bästa lagen. THC skulle därmed alltså att vara med och kämpa om den sjätte och sista play off-platsen tillsammans med Värnamo och ­Ulricehamn. – Men det är positivt för oss att slå ur underläge, säger Bowallius. Spelet om en vidare plats i division 1 har förändrats sedan förra säsongen. Det spelas bara ett play off, där två lag möts i bäst av tre matcher. De lag som vinner i play off 1 får en plats i kvalserien mot division 1.

ANNONS

För Vänersborgs HC blev grundserien något av en besvikelse med en sjätteplats som slutplacering. Därmed blir det spel i fortsättningsserien under våren. Där är målsättningen given. – Vi är missnöjda med att ha hamnat på sjätteplatsen och vi vill vinna den serie vi nu ska spela i och på så sätt nå en play off-plats mot division 1. Nu får vi dessutom en chans att starta om från början igen och komma skadefria till vårsäsongen, säger klubbchefen Patric Duretic. VHC inleder med match hemma mot Tibro. – Det spelar inte så stor roll vilket lag vi möter först, eftersom vi har mött alla lagen i serien två gånger under hösten. Men det känns bra att vi får börja hemma. Det hade vi hoppats på att få göra.

Kungälv, som slutade femma i grundserien inleder på sju poäng i fortsättningsserien. VHC, som slutade sexa, inleder på sex poäng. Sedan fortsätter det hela vägen ner till 0 poäng. Varken THC eller VHC planerar för några förstärkningar i truppen, annat att man ”har ögonen med sig”.

Första omgången Alltvåan 8/1: Värnamo-Bäcken, Ulricehamn-Boro/Vetlanda, HA 74 Sävsjö-Trollhättans HC, Mjölby-Mörrums GoIS Fortsättningsserien 8/1: Sörhaga/Alingsås-Kållered, Töreboda-Stenungsund, Kungälv-Hovås, Vänersborgs HC-Tibro

ANNONS