Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Twillman
Markus Twillmans två mål räckte dessvärre inte till seger för THC i den viktiga matchen mot Bäcken.

THC föll i måstematch

Trollhättans HC lyckades inte besegra jumbon Bäcken under onsdagskvällen. I stället föll man på straffar och nu är goda råd dyra om man vill nå playoff.

Inför matchen låg THC under playoff-strecket med en poäng upp till strax ovanför liggande HA74/Sävsjö och ytterligare två upp till Boro/Vetlanda och Värnamo GIK. För att nå playoff krävs det endast att man passerar ett av dessa lag, men inför onsdagskvällens drabbning med jumbon Bäcken, var de flesta överens om att THC:s möjligheter att göra detta ökat drastiskt med en vinst.

Man inledde också matchen bra, och tog ledningen i slutet av inledningsperioden. Målskytt var Markus Twillman, som så ofta förr i THC-sammanhang.

Den här gången fick dock inte Twillman och hans lagkamrater jubla särskilt länge, då hemmalaget kvitterade i inledningen av den andra perioden.

Därefter fick publiken i Marconihallen bevittna något högst sensationellt. Först fullbordade nämligen Bäcken vändningen efter att prickat in 2-1 i numerärt underläge, innan gästerna tog revansch för sin powerplay-fadäs, när även de lyckades med konststycket att göra mål i boxplay.

Albin Perssons 2-2-mål såg ut att bli det sista i den andra perioden, men med tre sekunder kvar klev kapten Twillman fram återigen och satte det så viktiga 3-2-målet.

Slutperioden handlade sedan om huruvida gästerna skulle lyckas hålla undan till en hyperviktig trepoängare eller om Bäcken skulle tvinga fram en förlängning eller rentav vända och vinna matchen.

Länge såg det ut som att det förstnämnda skulle slå in, men då fick hemmalaget in en, ur THC:s synvinkel, förödande kvittering med åtta minuter kvar.

3-3 stod sig matchen ut samt över hela förlängningen, vilket resulterade i att straffar fick avgöra vilket av lagen som belönades med en extrapoäng. I straffläggningen var Bäcken starkast, vilket innebär att THC nu måste vinna samt få andra resultat med sig i slutomgången, för att ta sig till playoff.

Matchfakta

Bäcken-THC 4-3 e str

(0-1, 2-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Målen: 0-1 (18.56) Markus Twillman, 1-1 (26.03) Kevin Börjesson, 2-1 (30.43) Sebastian Johansson, 2-2 (35.03) Albin Larsson, 2-3 (39.57) Markus Twillman, 3-3 (51.59) Lucas Esbjörs, 4-3 (avgörande straff) Alexander Pettersson.

Utvisningar, Bäcken: 8x2 min.

THC: 4x2 min.

Skott totalt: 36-35.

Publik: 139.

MEST LÄST