Segerjubel. THC utnyttjade sina powerplay och vann för andra matchen i rad i alltvåan. Nu har laget häng på en playoff-plats.

THC har häng efter andra raka

THC såg ut att vara avhängt i kampen om en playoffplats. Men seger hemma mot Bäcken förra helgen och på söndagskvällen även seger borta mot topplaget Mörrum har förändrat läget.

|

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra första period. Vi var tvungna att vara med från början och det var vi i den här matchen, säger THC-tränaren Peter Berndtsson.

Mörrum gick dock till periodvila med en 1-0-ledning signerad Danny Liscio halvvägs in i den första perioden.

I mitten av den andra perioden utnyttjade THC ett spel i numerärt överläge. Marcus Carlsson var sist på pucken som gav 1-1 i spel fem mot fyra.

– Vi var bättre än dem i den andra perioden och styrde spelet. Vi var bättre i både anfallszonen och försvarsspelet, säger Peter Berndtsson.

Efter THC:s kvittering tappade hemmalaget humöret och drog på sig två femminutersutvisningar och två matchstraff.

Det utnyttjade gästerna på bästa sätt när Tyler Prendergast satte 1-2 i mitten av den tredje perioden.

– Vi spelade fem mot tre i två minuter. Precis när en av deras killar kom in gjorde vi mål, säger Peter Berndtsson.

Hemmalaget tog i slutet av matchen ut målvakten och pressade på för kvittering. Men trots två THC-utvisningar under matchens sista fyra minuter lyckades inte Mörrum kvittera.

THC höll undan och vann med 2-1 och när halva serien är spelad har THC bara två poäng upp till Ulricehamn på sjätte plats och på rätt sida playoff-strecket.

– Jag hoppas att vi kan bibehålla den fart och kämpaglöd som vi visade i den här matchen.

Näst på tur står HA 74, hemma i Slättbergshallen på lördag.

Matchfakta

Mörrum-THC 1-2 (1-0,0-1,0-1)

Målen: 1-0 (13.34) Danny Liscio, 1-1 (32.11) Marcus Carlsson, (spel 5 mot 4), 1-2 (51.12) Tyler Prendergast (spel 5 mot 4).

Skott: 31-27.

Utvisningar, Mörrum: 3x2, 2x5, 2x20