Klara för alltvåan. Marcus Melin var stabil sista utpost när THC besegrade Bäcken med 3-1 och blev klart för alltvåan.

THC klart för alltvåan

THC avslutade hösten med seger hemma mot Bäcken. Och blev samtidigt klart för alltvåan. – Det här var ett delmål som vi ville uppnå den här säsongen, säger målvakten Marcus Melin och låter antyda att det finns mer att ta ut ur laget under våren.

|

Fyra lag var inblandade i dramatiken för att nå alltvåan, när den sista omgången av grundserien spelades på söndagskvällen. Men det fanns bara tre platser kvar att kämpa om, eftersom Bäcken redan vunnit serien.

Förutsättningarna inför avgörandet var att en THC-poäng skulle räcka för att nå alltvåan. Kanske också en förlust, men då fick inte övriga tre inblandade lag i streckdramatiken vinna. Nu gjorde alla de tre lagen det och därför pressades THC att spela på topp under 60 minuter mot seriens bästa lag, Bäcken.

I en jämn och fartfylld första period var det gästerna som med sin tyngd hade ett visst övertag i rinken och kvarten in i matchen, i spel 5 mot 4, gav Richard Flodin gästerna ledningen.

THC hade fram till dess haft svårt att få till några avslut framåt.

Men Bäckens ledningsmål blev en injektion för hemmaspelarna, som flyttade upp positionerna och började pressa på för en kvittering i slutet av perioden.

THC fick inte någon utdelning då, men den kom istället retroaktivt i den andra perioden.

Marcus Carlsson satte 1-1 ur snäv vinkel efter 40 sekunder, Cameron Yarwood ökade på till 2-1 i powerplay efter skott direkt på tekning några minuter senare och när Marcus Carlsson tryckte in 3-1 i en stökig situation framför mål halvvägs in i mittenperioden kopplade THC segergreppet.

– Det blev en annan stämning på isen efter det målet, säger målvakten Marcus Melin.

I den tredje perioden var THC det spelförande laget och var nära att punktera matchen vid flera tillfällen. Skotten haglade runt gästernas målvakt, men pucken ville inte in.

Tyler Prendergast sköt i ribban två minuter in i slutrundan. Några minuter senare prickade först Jonas Lönn stolpen och sedan Marcus Carlsson ribban inom loppet av några sekunder och Axel Pietilä i Bäckenmålet reflexräddade vid ett par tillfällen.

Olyckskorparna kraxade, men THC gick inte att rubba den här kvällen och höll undan till en 3-1-seger.

351 åskådare applåderade och jublade ikapp med spelarna när slutsignalen gick.

– Vi spelar bättre när vi möter bra lag och i kväll var vi skärpta hela vägen från start, säger THC-tränaren Peter Berndtsson.

THC slutade tvåa i serien och får spela i alltvåan tillsammans med Bäcken, Värnamo och Ulricehamn.

Från den andra division 2-serien ansluter Mjölby, Sävsjö, Team Boro och Mörrum.

Alltvåan inleds den 8 januari.

Matchfakta

THC-Bäcken 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)

Målen: 0-1 (14.14) Richard Flodin (spel 5 mot 4), 1-1 (20.40) Marcus Carlsson, 2-1 (25.46) Cameron Yarwood (spel 5 mot 4), 3-1 (29.06) Marcus Carlsson.

Skott: 24-28.

Utv. THC: 8x2, 1x5, 1x20