ENKEL ANALYS. THC-tränaren Peter Berndtsson kunde bara konstatera att hans mannar inte kom upp i nivå i det viktiga bortamötet med Ulricehamn på onsdagskvällen.

THC nollat – både i mål och på poäng

Efter en period var det fort­farande en helt oviss match. Efter ytterligare en var Trollhättans HC förpassat till förlorarnas skara. – Vi kom inte upp i den nivå som krävs i den här serien, ­säger Peter Berndtsson, tränare i THC.

|

Den inledande perioden blev mållös, men notabelt är att THC-backen Peter Cintala åkte på sitt femte (!) matchstraff för säsongen sedan han skallat en motståndare. Han fick 5+20 minuter.

– Vi började jättebra de första tio minuterna, men efter femminutersutvisningen på Cintala tappade vi initiativet, förklarar Peter Berndtsson.

Den andra perioden började minst sagt dystert för THC. Mål redan efter 22 sekunder, och hemmalaget fick luft under vingarna.

2-0 kom efter 5.10 varpå Peter Berndtsson begärde timeout.

Tre minuter senare visade anslagstavlan 3-0 och matchen var i praktiken avgjord.

– Vi kom aldrig riktigt i ordning efter deras tidiga ledningsmål. Men Ulricehamn var riktigt bra samtidigt som vi inte kom upp i nivå. I dag funkade det helt enkelt inte.

Samtidigt som THC tappade mot Ulricehamn, vann HA 74 Sävsjö sin match hemma mot Mörrum vilket innebär att avståndet upp till en play off-plats nu är tre poäng för Peter Berndtssons manskap.

Fem omgångar återstår att avverka i alltvåan södra. THC:s nästa match spelas på söndag då tabelltvåan Värnamo GIK kommer på besök.

– Det är bara att kämpa på, mycket kan hända än, menar Peter Berndtsson.

Matchfakta

Ulricehamn-THC 3-0 (0-0)

Målen: 1-0 (20.22) Fredrik Engdahl, 2-0 (25.10) Oskar Bygård, 3-0 (32.12) Niklas Svensson,

Utvisningar, Ulricehamn: 5x2, 1x5, 1x20 min.

THC: 3x2, 1x5, 1x20 min.

Skott totalt: 29-26.