Förlust igen. THC inledde bäst och Jonas Lönn satte 1-0-målet i början av den första perioden. Men det blev en ny förlust i alltvåan för Trollhättelaget.

THC räcker inte till

THC hade matchen som i en liten ask. Men glömde återigen att stänga den. 3-0 blev till 3-4 och tre till synes klara poäng blev inga alls.

|

Det låg segervibbar i luften i Slättbergshallen. THC spelade tryggt och stabilt i nästan en och en halv period och styrde matchen mot gästande Boro/Vetlanda. När Cameron Yarwood drog in 3-0 fem minuter in i den andra perioden såg det klart ut.

Dessförinnan hade Jonas Lönn öppnat målskyttet genom att på egen hand göra 1-0 3.29 in i den första perioden och Robin Mendelsohn utökat till 2-0 på styrning knappt tio minuter in i samma period.

Men plötsligt tappade hemmalaget geisten.

Forecheckingen, rörelsen och tempot som varit så bra i 25 minuter försvann. Boro/Vetlanda tog över matchen och ett stillastående hemmalag som tappade allt vad positionsspel heter fick se gästerna reducera rättvist två gånger om inom loppet av två minuter.

Plötsligt var matchen vidöppen igen.

– Vi gör en riktigt bra första period. Men när vi gör 3-0 är det som om känslan att vi blir rädda för att förlora väger över för känslan att våga vinna, säger en mycket besviken THC-tränare Peter Berndtsson.

Han fortsätter.

– Vi måste kunna fortsätta jobba på samma vis som vi gör i början av matchen. Det är inte första gången vi råkat ut för det här den här säsongen.

THC gick till den sista periodvilan med en bräcklig 3-2-ledning.

Förvisso spelade hemmalaget upp sig i slutronden, som bjöd på ett böljande spel med öppna ytor. Men det kändes som om ledningen hängde på en skör tråd.

Och visst. Gästerna kvitterade till 3-3 genom Filip Bergkvist med drygt sex minuter kvar att spela.

Och med drygt en minut kvar hade Boro/Vetlanda vänt. Joakim Andersson sköt ett dragskott mot en skymd Erik Brunberg och pucken gick rakt in i kassen.

Tränaren Peter Berndtsson tog timeout, men THC lyckades inte få till något bra kvitteringsläge.

– Det här var en riktigt sur förlust. Det var jättedeppigt och alldeles tyst i omklädningsrummet efter matchen, säger Berndtsson.

Med bara en poäng på fyra spelade matcher börjar det att se tungt ut för THC i alltvåan. Det är fyra poäng upp till sjätteplatsen där strecket till playoffspel går.

På söndag väntar bortamatch mot tabelltvåan Mjölby.

Matchfakta

Alltvåan södra

THC-Boro/Vetlanda 3-4 (2-0,1-2,0-2)

Målen: 1-0 (3.29) Jonas Lönn, 2-0 (9.41) Robin Mendelsohn, 3-0 (24.47) Cameron Yarwood, 3-1 (32.23) Thobias Josefsson (spel i 5 mot 4), 3-2 (34.08) Nils Claesson, 3-3 (53.38) Filip Bergkvist, 3-4 (58.41) Joakim Andersson.

Utvisningar, THC: 1x2.

Boro/Vetlanda: 2x2.

Skott: 31-43.

Domare: Fredrik Thimell.