Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

_MG_0157
LEDARTRIO. THC:s nya ledartrojka säsongen 2017/18, från vänster Pontus Nyberg, assisterande tränare, Peter Berndtsson, huvudtränare, och Daniel Nordberg, målvaktstränare.

THC samlar kraft för att ta nästa steg

Sedan bildandet 1973 har inte Trollhättans HC spelat så högt upp i seriesystemet som under den nyligen avslutade säsongen. – Och nu hoppas vi ta ytterligare ett steg framåt, säger sportchefen Eric Bowallius.

THC jobbar oförtrutet vidare för att etablera sig på toppnivå i division 2 och, inom en inte alltför avslägsen framtid, ta steget upp i division 1.

Men för att nå dit krävs mer än en kraftansträngning.

– Först och främst har vi satt organisationen på plats inför nästa säsong, ledarteamet är klart och nu tar arbetet med att säkra en slagkraftig spelartrupp vid, säger Eric Bowallius.

Huvudtränare blir precis som tidigare Peter Berndtsson och till sin hjälp får han Pontus Nyberg (assisterande) och Daniel Nordberg (målvaktstränare).

– En bra mix med olika kompetenser. Pontus är en ung tränare med sina idéer, Peter en rutinerad herre med allt kunnande som han besitter. Det är minst lika viktigt att bygga ett lag av ledare som ett lag med spelare, hävdar Bowallius.

THC:s ordförande Magnus Wall betonar vikten av att man med Pontus Nyberg nu får en röd tråd genom föreningen.

– Pontus håller i hockeygymnasiet som drar igång till hösten och jobbar samtidigt i A-laget. Det hänger ihop hela vägen.

THC har förlängt kontraktet med Pontus Nyberg i ytterligare tre år och förutom hockeygymnasium och A-lagsengagemang arbetar han på klubbens kansli.

Sportsligt sett gjorde THC den gångna säsongen sin bästa insats någonsin och målet är som alltid att ta ett steg i taget, skynda långsamt helt enkelt för att alla verksamheter ska hänga med.

– Vi är supernöjda med säsongen, vi spelade bra ishockey och marginalerna var små när vi åkte ut mot HA 74 i playoff. De kommer att spela i division 1 nästa säsong och det säger väl en del om vår egen prestation, menar Eric Bowallius.

Men för att ta nästa steg, i första hand spel i alltvåan efter nyår och senare playoff- och kvalseriespel, krävs mer av alla i föreningen, menar sportchef Bowallius:

– Vi måste höja kraven på oss själva så att vi efter nästa säsong kan summera och känna oss nöjda, precis som i år. Konkret kommer vi att träna mer fys, i organiserad form en extra dag i veckan, för att bli starkare och det här kommer vi att vara tydliga med gentemot killarna.

I går kväll var spelarna kallade till ett möte där budskapet proklamerades och förhoppningen är förstås att alla är med på tåget. Även säsongsupplägget presenterades till och med första helgen i september.

– Målet på sikt för THC är att ha såväl herr- som damlag i division 1 och för att klara kraven måste hallen från 1983 byggas om och byggas ut. Fler omklädningsrum och förråd behövs och en ny entré, bland annat. Ett kommunalt beslut kommer under hösten, säger Magnus Wall.

Peter Berndtsson är nöjd med mycket från den gångna säsongen, ett bra försvarsspel och boxplay bland annat, men ser gärna att anfallsspelet och powerplay utvecklas ytterligare.

– I ishockey gäller det att göra så få misstag som möjligt. Gör vi inga fel på isen så vinner vi, konstaterar Berndtsson och får det att låta hur enkelt som helst att vinna hockeymatcher.

MEST LÄST