Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

thc2_11
Tung kväll. THC-:s lagkapten Markus Twillman var besviken efter förlustmatchen mot Töreboda.

THC tog inte chansen

THC hade allt i egna händer. Men efter en slätstruken insats och förlust mot bottenlaget Töreboda är platsen i Alltvåan plötsligt i fara. Grundseriens sista match hemma mot serieledaren Bäcken på söndag blir helt avgörande.

– Det känns på något sätt som att vi inte riktigt är där. Det är jättesvårt att förklara varför, säger Markus Twillman, besviken lagkapten i THC.

På pappret var THC storfavoriter mot Töreboda. Men THC fick aldrig någon ordning på sitt spel.

– Det går väldigt långsamt och passen sitter inte där de ska sitta. Vi har inget klipp i åkningen, fortsätter Markus Twillman.

Ändå var THC med målmässigt långt in i den sista perioden. Efter en mållös första period tog hemmalaget ledningen i inledningen av den andra perioden. Men Emil Andersson kunde kvittera och det stod 1-1 inför slutrundan.

Där tog hemmalaget ledningen på nytt, men Jonas Lönn kvitterade omgående till 2-2.

Det stod sig till dess att det var mindre än åtta minuter kvar.

Då drabbades THC av en utvisning, hemmalaget satte 3-2 i numerärt överläge och fick sedan 4-2 direkt på tekning.

Ett pressat THC tog ut målvakten, men i stället för reducering gjorde hemmalaget två mål i öppen kasse och vann säkert med 6-2.

– Töreboda vinner rättvist. Det är en match där de är starkare än oss helt enkelt. Det ska inte vara så, men så är det, säger Markus Twillman.

I och med att de flesta andra lag kring strecket vann sina matcher betyder det att söndagens hemmamatch mot serieledaren Bäcken blir helt avgörande för om THC når Alltvåan eller inte.

– Vi måste vinna den matchen för att vara säkra på att nå alltvåan. Vi måste gilla det här läget och ta fram det bästa spel vi har.

Markus Twillman fortsätter.

– Nu får Trollhätteborna sluta upp och hjälpa oss. Vi ska göra allt vi kan för att nå Alltvåan, men vi behöver publikens stöd.

 

Matchfakta

Töreboda-THC 6-2 (0-0, 1-1, 5-1)

Målen: 1-0 (22.04) Sebastian Roos, 1-1 (33.41) Emil Andersson, 2-1 (45.27) Johan Eriksson, 2-2 (48.47) Jonas Lönn, 3-2 (52.23) Sebastian Roos (spel 5 mot 4), 4-2 (54.33) Erik Carlsson, 5-2 (59.20) Erik Carlsson (mål i öppen kasse), 6-2 (59.39) Sebastian Roos (mål i öppen kasse).

Utv, Töreboda: 3x2.

THC: 3x2, 1x5, 1x20.

Skott: 35-27.

Publlik: 73.

MEST LÄST