Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Turerna har varit många, och övergången dragit ut på tiden, men sedan tävlingskommittén i Region Syd sagt sitt är Markus Twillman nu klar för spel i Vänersborgs HC igen.
Turerna har varit många, och övergången dragit ut på tiden, men sedan tävlingskommittén i Region Syd sagt sitt är Markus Twillman nu klar för spel i Vänersborgs HC igen.

Twillman klar för VHC

När det stormade som värst valde han att hålla tyst och inte ge några kommentarer. Men nu ger Markus Twillman sin version av den infekterade övergången från Trollhättans HC till rivalen Vänersborgs HC.

Det drog ut på tiden, och det krävdes att tävlingskommittén i Region Syd klev in, men nu är Markus Twillman, 29, definitivt klar för spel i Vänersborgs HC i vinter.

– Det har tagit mycket energi, egentligen helt i onödan, kommenterar han.

Kort sagt har det handlat om hur Twillman varit registrerad för THC, och där Svenska Ishockeyförbundets regelverk är tydligt.

Och när Peter Alström, i Sportgruppen hos THC, i ett tidigare skede (TTELA den 8 juni) hävdade att Markus hade ett rakt tvåårskontrakt med klubben, gällande till 2018-03-31, så saknade det i praktiken betydelse.

Avgörande var registreringen hos förbundet, där Twillman hade en säsongsregistrering för 2016/17, men däremot inte en så kallad avtalsregistrering.

Om Markus haft en sådan hade nämligen THC kunnat ta strid, och hävdat att Markus även fortsättningsvis var Trollhättans spelare, men inte nu.

– Senast jag hade en avtalsregistrering var när jag spelade i ettan med Grästorp, säger Markus.

Ett möte mellan Twillman och representanter för THC, efter att TTELA-sporten uppmärksammat turerna kring övergången, gav inte heller någon lösning.

– Jag trodde och hoppades att vi skulle gå i mål då, men vi kom ingen vart, säger Markus.

Inte heller i de mejlkonversationer som följde på mötet.

Tvärtom.

– Där förekom både kränkningar och hot.

Något som Markus valt att vända till något positivt för honom själv:

– Jag vill ändå tro att man tycker det är jobbigt att förlora mig, att de är besvikna har jag full förståelse för.

THC:s Peter Alström:

– Vi trodde att förbundet skulle ta hänsyn till att det är spelaren själv som valt att skriva på ett tvåårskontrakt, sunt förnuft gör att man fullföljer sitt personliga avtal.

Troligtvis kommer turerna kring Twillmans registrering innebära ändrade rutiner i klubben:

– Det finns alltid spelare man lägger ned lite extra kraft på, de kommer vi att avtalsregistrera i fortsättningen.

Patrik Duretic, klubbchef i Vänersborgs HC, har hela tiden valt att hålla en låg profil:

– Jag visste att det skulle lösa sig, även om det skulle komma att ta lite tid. Hade Markus varit avtalsregistrerad för THC hade det hamnat i ett annat läge, men nu såg vi honom som en fri spelare.

Och det är lite av ödets ironi att när HockeyTvåan Södra A inleds den 1 oktober är en av matcherna i premiäromgången Trollhättan-Vänersborg.

Ett derby som med allt som varit har alla förutsättningar att bli hetare än vanligt.

– Det blir så klart en speciell match, fördelen är att jag närmar mig 30 år, och med den rutin jag har hunnit samla på mig kan jag säkert hantera det också, säger Markus Twillman.

Fakta: Så beslutade Region Syd

”Region Syds tävlingskommitté har den 2017-06-27 beslutat att Trollhättans HC ska godkänna övergången. Om inte detta sker så kommer Region Syds tävlingskommitté att verkställa övergången. Beslutet var enhälligt”.

MEST LÄST